Herzlichen Glückwunsch an alle Teilnehmer!
 
You need to register on our site to use the Forum.
 
Kommentare:
Laben
  Vízben_K-Úszó 2022.09.20.  20:49:38  
Kedves Blicca55,
először is köszönöm a belinkelt youtube linket. Még nem láttam, de nagyon hasznos!

A videók alapján sajnos semmit nem fejlődtem, ugyanazok a hibák megvannak, mint korábban... mondjuk mitől is változott volna... túl aktívan nem dolgoztam a javtásukon, és a sokéves rossz beidegződés sajnos nagyon erős... továbbra is nálam is erős túlfordulás, főleg levegővételnél, ami az én kettes levegővételemnél pláne sokat számít. Ebből köetkezően egyáltalán nincsen hatékony vízfogás, tiszta egyenes karral húzok, lábtempó is egy nulla... továbbra is elkeserítő a helyzet. :(  


  Blicca55 2022.09.19.  16:16:33  
Vízben_K-Úszó okozott meglepetést a fevétel ?
  Blicca55 2022.09.19.  14:28:22  
Sziasztok !

Felbuzdulva az értékeléseden vau, ismét megnéztem az úszásomról nyáron készült videót. Nagy a kalimpálás, meg az igyekezet. Most már könnyebben megértem a gyakorló feledatok célját. Még szorgalmasabb leszek. Amúgy freestyle :)
https://www.youtube.com/watch?v=eNJbO-ABZ5M ezt a videót időnként megnézem.
  vau 2022.09.17.  23:42:39  
úúú, bocsánat! - Helyesen "röhejes"
  vau 2022.09.17.  23:20:47  
novecolli,

Köszönöm a vígasztaló szavakat. Most már megkaptam a videókat, és végülis kicsit más a helyzet, mint amit saccoltam. Jól megtanultam egy tévutat, amit át kell forgatni jó irányba. Az igazi bajom egy röhelyesen erős rotáció (teljes, 90 fokról 90 fokra), ami egyrészt lassítja a karcsapásokat, mert valahogy a teljes elfordulásból vissza kell billenni, és persze a teljes oldalirányú egyensúlyom elmászik, amiből egy vízalatti hernyózás jön ki. A tegnap belinkelt "overglider" szerinti tenyérrel fékezés szerencsére nincs, persze van helyette másféle fékezés...

Vicces, még az elején beszéltük, hogy vannak olyanok, akik pont akkor indulnak, amikor eléred a falat, és elrugaszkodsz. Aztán rögtön az első klipnél a fordulónál pont meg is történt ez az eset :)

Becker játékát kedveltem, akkoriban sokat néztem teniszt.
  novecolli 2022.09.17.  11:34:16  
Jó napot mindenkinek itt, en is csak nagyreszben egy tipikus olvasoja vagyok az uzenofalnak, tul. képpen csak amistt, hogy vegre mikor jelenik meg a jövő evi BÁ idopontja. Varom nagyon, mert iden nekem elmaradt. .. Csak vau-t szeretnem egy kicsit vigasztalni...volt itt egy Boris Becker tenisz profi...ismetitek biztos. Igaz hogy mar ugy hiszem pill. Londonban hosszútávon pihen😂. De neki soha nem volt olyan technikája, amit képes könyvekbe lehetett volna tenni mint utanozni valo pelda. Es megiscsak az egyik legsikeresebb teniszező (volt). Úgyhogy..ez csak egy oldala az érméne. De az is igaz, hogy viszont egy féloldalas érme nem érme. Csak lehangolódás ellen értem a BB példát!...
  vau 2022.09.17.  01:09:51  
Az első sokk után gyanús
https://www.youtube.com/watch?v=OPrNv_G-YlQ

Soha nem hittem a Swimsmooth típusosztásában, nekem mindig a total immersion utálatuk kifejeződésének tűnt. Erre tessék, ha jól bevésődött az emlék, ez kb. egy az egyben passzol. A kinézet, a sebesség, a hozzáállás, a csapásszám. A vicc az, hogy eddig meg voltam róla győződve, hogy nem lehetek ilyen hülye, hogy nem érzem ezt a csapdát. Hát pedig de!
Javítás? Magasabb csapásszám, kisebb rotáció, vízérzés növelése. Legalább ezen irányokat magamtól is éreztem, hogy kellenek, csak nem hittem el.

Azért még a végleges analízis hiányzik, de talán optimistább lettem. Ígérem nem fogom a társaságot ezzel tovább fárasztani.
  vau 2022.09.16.  22:28:56  
Sziasztok,

Megvolt a videózás. Megtaláltuk egymást, kellemesen elbeszélgettünk, aztán kellemesen bemelegítettünk a medencében, majd elkezdtük a felvételeket. Eddig minden szép és jó volt.
Aztán megláttam az egyik felvételt magamról...
...
...
ööö...
...
majdnem lefordultam a medence széléről. Nem erről volt szó. Mármint hogy belülről szépen, kényelmesen, lazán úszom. Kívülről nézve rettenet. Igaz, csak az oldalról víz alatt készült felvételre néztem rá, a többit még nem tudom, de amennyi klasszikus hibát elkövetek, csoda hogy előrefelé haladok. Túlfordulás, lábak még mindig túl szélesen nyílnak, vagy a fejet vagy a felsőtestet emelem a vízből, átfordulás/vízbeérés túl hirtelen, ha jól láttam fel/le mozgásom is van folyamatos, vízbe érkező karnál hiába a kéz ér előbb vízbe, utána a könyök lefordul, hogy csak a hirtelen, 5 másodperc alatt felfogott hibákat említsem. Majd később, ha megkapom a felvételeket, azért megnézem jobban, és megpróbálom megtalálni mi mivel javítható. Remélem akkor kicsit pozitívabban fogom látni az egészet. Mindenesetre munka van bőven.
Gondolkodtam rajta előzetesen, hogy nyilvánossá teszem magamról a felvételeket, de így nem. Majd sok év múlva, egy ilyen volt/ilyen lett összehasonlításban talán, ha képes leszek kijavítani a nagyját.

 Vízben_K-Úszó úszása más, őnála szemmel kisebb hibát láttam csak a lábtempóban néha, de miután az én mozgásomat megláttam, inkább nem szólok semmit. Túl nyújtott karú húzás azért megvan, de az javítható. Mindenesetre látszik túlzottan is a több mint fél óra különbség a BÁ időben. Most tényleg értelmet nyert a megállapítás, hogy 2perc/100m hosszútávú tempónál rosszabb esetén bőven vannak erős technikai hibák még.
  cyr45 2022.09.16.  15:17:18  
Vicces, ma 2 úszó is volt feltűnő zöld sapkában...

Ennyi hamiskártyás jár oda?  Hogy tökre zöldet tesznek...:-))

 
  cyr45 2022.09.16.  15:14:16  
Vau:
Csak gonoszkodtam.mikor a nettó négy óra úszást említettem!:-))

Annak idején (jó régen) egy időben saját elhatározásból minden hónapban egyszer leúsztam medencében a BÁ távját. Úgy, hogy a a fordulók miatt növelt távot úsztam, ami (számításom, és az én fordulásom szerint) 25-ös medencében 6000 m. volt, az felelt meg a nyiltvizi 5200 m.-nek. Vagy 5500 m. 50-es medencében...

Aztán -idő múltával- már nem havonta, hanem kéthavonta, később három, majd négyhavonta úsztam le ezt a távot!
A vége pedig az lett, hogy legalább egyszer évente azért medencében is leússzam azért!:-)
Ez általában januárban szokott történni, amikor még csináltam.
  Vízben_K-Úszó 2022.09.16.  11:31:08  
Vau,
akkor 18:10 -kor a legfelső padon középtájban a szemetes környékén foglak várni. 

Cyr,
Köszönjük szépen a jókívánságokat! :)

Én azért szégyenlős vagyok, és (hiába lesz kitakarva a szemem a szemüveggel, meg húznám majd a sapkámat teljesen a fejembe), ha nem gond, nem osztanám meg a túlfordulós, kígyózós, nyeklő-nyakló technikámat itt mindenkivel. Ahogy észrevettem, azért többen olvassák ezt az üzenőfalat, mint amennyien írnak rá. Meg hát, azért nem lenne kellemes élmény számotokra ezt látni...

  vau 2022.09.15.  22:02:29  
Cyr,

Ez nem gonoszság, hanem tény. Legtöbbször kicsit több mint 1 órát vagyok bennt, bár mostanában megint elkezdtem növelni az adagot. Régebben kétszer úsztam volna tovább mint 3 óra, de a 2 órát elég sokszor elérem (öltözéssel együtt)

Vicces, ma 2 úszó is volt feltűnő zöld sapkában...
  cyr45 2022.09.15.  14:15:20  
Vau:

Azért hadd legyek gonosz, és ne higgyem el, hogy nettó négy órát úszol!:-))
Az még az én legutóbbi (utolsó) BÁ időmnél is több lenne, a tiédnél meg pláne.

Az biztos, hogy nálam többet, mert én (mostanában már) csak egy-másfelet.

A többi időt a szaunában, csobbanóban, és főleg a termálban dagonyázva
szoktam eltölteni...:-))

Kellemes találkozást, és eredményes videózást nektek!:-)
Ha nem vagytok szégyellősek, akár ide is feltehetnétek majd...
  vau 2022.09.14.  22:35:09  
Cyr,

Azt hiszem ez még mindig jobb, mint a legtöbb uszoda 2 órás korlátja. A 4 óra meg tényleg elég sok, főleg úgy, hogy én csak úszni szoktam, a szauna, alvás, beszélgetés, csocsó általában kimarad.

Vízben_K-Úszó,

Kb. 6-ra azért szándékszom odaérni, azaz 6:10 körül a medencetérben. Ha nem felejtem el, viszem a szép zöld Tatai tónál kapott sapkát, az elég feltűnő.
  cyr45 2022.09.14.  20:15:21  
Sziasztok!

Igy kimérik ott, Kispesten az időt?... Még bérlettel is?...
Bár, a három, pláne a négy óra azért bőven elég lehet általában,
én sem szoktam hosszabb ideig lenni, ha belegondolok...

Ma voltam a szokott helyemen, a Palatinuson, ott ilyen nincs!
Van a két órás úszójegy, és a délutáni (17-19) jegy, de egyébként
a többi belépő az akár nyitástól-zárásig érvényes.

Pályafoglalás sincs, ennel ellenére jellemzően van szabad pálya,
az pedig nagyon ritka, hogy kettőnél többen ússzanak egy pályán!
Azok is általában vagy házaspár, vagy ismerősök...  Vízben_K-Úszó 2022.09.14.  19:13:35  
bérletem van, szóval nem lesz gond, de köszi, hogy gondoltál rá.

Gyere amikor tudsz, végülis a felvételeket valószínű úgyis 19:30-tól tudjuk majd kényelmesen csinálni, mert addigra felszabadulnak a pályák.

Akkor mondd, mikorra tudsz jönni, és akor majd kint várlak a padon középen, a legfelső sorban. Tehát nem gond, ha későn jössz, addig bemelegítek, és  úszok egy kicsit :)
  vau 2022.09.14.  17:26:36  
A fél 6-ot nem igérem, de akkor próbálok korán ott lenni. A zárásig maradás nem gond, szinte mindig addig vagyok.
Viszont nem tudom hogy most jegyed vagy bérleted van-e, a jegyek alapvetően 3 órásak, azaz fél 6-al biztosan kifutsz az időből zárásig. Ha jól tudom, a bérlet az 4 órán keresztül érvényes, bár még nem próbáltam ki, csak a honlapon írják
  Vízben_K-Úszó 2022.09.14.  12:39:52  
Hát azért, annak jobban örülnék, ha azt látnám, hogy ez igen, kb így kell csinálni :) ... bár, bevallom, erre már nem igen számítok, hogy lesz ilyen. De fejlődni mindenképp szeretnék.

Akkor, ha neked is jó a péntek, próbáljuk meg. Szerintem a jó felvételekhez valamelyik szélső pálya felel meg a legjobban, a külső felfételeket miatt. Viszont pénteken csak 19:30 kor szabadul fel az egyik szélső pálya, a másik meg 20 óra után. Nekem ez nem probléma, tudok zárásig maradni. Amúgy már fél hat-hat körül oda fogok érni. Általában mindnig a felső sor közepén, a szemetes melletti padon szoktam lenni. Te mikorra jössz?  vau 2022.09.13.  12:13:50  
Nekem jónak tűnik a péntek, de ahogy neked jó.
Ha elszörnyeszt, az a jó, legalább akkor lesz min javítani :)
  Vízben_K-Úszó 2022.09.13.  11:27:18  
VAU,
egyéb dolgok, és kis megfázás miatt úgy alakult, hogy előreláthatólag én csak pénteken fogok tudni uszodába menni. Ha ez neked is jó, akkor megcsinálhatjuk a felvételeket, (de akár jövő héten is.) Mikor lenne jó neked?

A videózás jó dolog, bár én mindig elszörnyedtem, hogy mit is csinálok, mert belülről teljesen máshogy érzem... na meg perszer a lényeg utána jön, hogy hogyan javítjuk ki a látott hibákat... 

  Blicca55 2022.09.09.  14:33:08  
Sziasztok,

ez a videózás nagyon hasznos dolog, mi is megcsináltuk egyik edzőtárssal. Most megnézhetem magam :)
Az itteni uszoda ugyan nem zárt be, de nagyon kevés lehetőség maradt a hobbiúszóknak. A kedvenc vasárnapi úszásom helyett valami mást kell találnom.
Voltam szerdán a Hajós Széchy medencéjében, az is remek nap volt. A 25-ös után gondoltam itt is kipróbálom az új tudományomat. Lassan haladok vele, de haladok !
  Vízben_K-Úszó 2022.09.08.  19:10:54  
VAU,
nem ismerlek fel, csak egy feltételezés volt, hogy talán Te lehetsz? A neved már kiderült számomra egy korábbi hozzászólásod alapján. Strava-n rád kerestem, és az alapján láttam, hogy aznap (is) voltál úszni, mint amikor én, csak én már 19:30-ra végeztem. Tehát nem én voltam a másik úszó melletted. De a partról még nyújtás, meg pihenés alatt szoktam az úszókat nézni, és ez alapján gondoltam, hogy talán Te voltál.
 
Ezért inkább beszéljünk majd meg egy napot, meg időpontot a találkozóról. Viszont én már csak jövő héten fogok tudni úszni menni, de még nem tudom, hogy melyik napon. Amint tudom, jelzem itt neked.
 
Addig meg bekötetlek Strava-n, onnan látod a nevemet, és az alapján, ha itt az oldalon rákeresel a korábbi évek eredményeinél, akkor az okleveleknél képet is láthatsz rólam.

  cyr45 2022.09.07.  21:25:52  
Ja, és akkor majd azt fogja mondani a Fürdőigazgatóság, hogy a Palatinus úszómedencéjét is (meg akkor nyilván a mellette lévő kis melegedőmedencét is) be kell zárni télre, mert alig van úszó, nincs rá igény!:-((

De ne legyen igazam...
  cyr45 2022.09.07.  21:20:18  
Vau:

Igazad van, télen a Palán van, hogy a nyolcpályás, 40 m.-es úszómedencében nem is foglalt minden pálya, sőt oiyan is, hogy csak ketten-hárman vagyunk.
Viszont a benti kis termál medencében, mint a heringek a dobozban!
Nem is szoktam oda menni soha, csak látom, mikor szaunázni megyek.

Lehet, hogy ha valóban be fogják vezetni a 16 órai zárást, akkor még ennyien sem fognak oda járni úszni, (már úgy értem, az aktív korosztályból) mert nem fog beleférni nekik, időben. Pedig eddig épp 17 óra után voltak sűrűbben az úszók, olyankor általában többen is úsztak egy-egy pályán!
Mi többnyire akkor, vagy még előbb is már el szoktunk jönni, pont emiatt. 
  vau 2022.09.07.  16:37:58  
Vízben_K-Úszó,

Tök jó ötlet, benne vagyok! Ha már úgyis felismersz, szólj rám majd légyszi, vagy jelezd itt mikor jó, vagy ha kell, adok elérhetőséget. Ha te voltál a másik úszó a sávban, akkor az a baj, hogy én még nem feltétlenül ismerlek fel.
  Cs.Pista 2022.09.07.  15:37:41  
...I think this is the beginning of a beautiful friendship. XD
Ez tök jó történet WOW!
Megyek én is kispestre! CsakaKispest!!!! :-))) (ám sajnos nem esik útba I:-*(** )
  Vízben_K-Úszó 2022.09.07.  14:54:40  
VAU,
azt szeretném kérni/kérdezni tőled, hogy ha már úgyis egy uszodába járunk, és úgy veszem észre, Te is szereted a technikádat csiszolgatni, figyelni, nem lenne-e kedved egyszer találkozni velem, és készítenénk egymás úszásáról videófelvételt, hogy kívülről is lássuk, mit is művelünk pontosan.
Van egy kis egyszerű vízhatlantokos kamerám. Arra bőven jó, hogy lássuk a víz alatt, és feletti mozgásokat is. Az uszodában is csináltam már ilyen felvételt, megengedik, csak mások ne nagyon legyenek rajta.
Természetesen csak egy ötlet, ha nincs kedved hozzá, akkor semmi gond. Nekem is lesz előbb-utóbb megint valaki aki majd megcsinálja. Mit szólsz?

  vau 2022.09.07.  11:59:50  
Biztosan voltam, bár most hirtelen nem tudom, hanyas pálya. A leírás stimmel. Az biztos, hogy a perces időmérőre pont ráláttam, az utolsó néhány hossznál számolgattam a tempómat. Most éppen nonstop úsztam (bár az edzéselmélet szerint ez nem jó ötlet - csak jólesik), az átlagnál lassabb a karcsapásom, és nem vagyok túl gyors.
Velem egy sávban volt valaki, ha jól számoltam egy ideig 100m-es intervallokat csinált, majd mindenféle egyebet.
  Vízben_K-Úszó 2022.09.07.  10:28:37  
VAU,
véletlenül nem úsztál tegnap a Kispesti Uszodában, este 8 körül a 3-as pályán, körszakáll, fekete úszósapka, fekete térd fölé érő úszó nadrágban?

  vau 2022.09.07.  00:29:15  
Nem akartam korábban fontoskodni, de belegondolva tök logikus, és régebben is tapasztaltam, hogy a strandként is üzemelő uszodák nyáron jelentősen drágábbak. A Hajósnak is sokkal drágábbak a nyári jegyei. Télen tényleg csak az úszók járnak, nyáron meg aranyárban is megveszi a jegyet a jónép.

A korábbi zárással maximum csak a világítást tudják megspórolni. A fűtést, vízkeringetést nem lehet leállítani éjszakára, azaz a spórolás csak jelképes. Pár eladott jegy fedezi is a világítás költségeit.
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Forum Anmelden
Passwort vergessen?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.