Congratulations to all participants!
 
You need to register on our site to use the Forum.
 
Comments:
Refresh
  Cs.Pista 2023.06.05.  13:25:13  
Kedves Cyr! Az alapján amit írsz még szomorúbb a helyzet...
Kedves Vau, köszi, hogy szóltál. Hmmm. Szervezési nehézségek (?), így szokott kezdődni a vég...
elékszem: Volt a "nemvolt" I. Riska öbölátúszás a sajkodi öbölben. Már a versenykiírásból sejteni lehetett, hogy valami nem kerek. Olyan sok feltétel és feltételes mód volt benne, hogy el is ment a kedvem rögvest, hogy beleolvastam a részletekbe. El is maradt, mert nem volt elég biztosító vizijármű az 5600 méterre.

Most hétvégén ismét a Leányfalui strand volt a cél. 5500 volt a táv. 2e teknőc, 1e bója+pányva,  2,3e uszony, illetve uszony és tea, a végén: 200m levezetés (hát és gyors, a mell nem ment mert combgöcs figyelt be :-). Nem vettem be magnéziumot, szóval nem szabd elfelejteni, ha nagy távot megy az ember. Szombaton a nagy melegben kosaraztunk, az is okat kivett, így pótolni kellett volna.
  vau 2023.06.04.  21:54:46  
Akit érdekel OWT-vel kapcsolatban, azt hiszem eddig más nem rakta ki ide az infót.
Idén egy állomás lesz szervezési nehézségek miatt, GYÉKÉNYES - 2023. augusztus 26.
  cyr45 2023.06.02.  14:07:09  
Szia Cs.Pista!
 
Az átlagnyugdíj lehet, hogy 209eFt., de azt én csak alulról, és messziről látom.
A Sárkányom nyugdíja pedig még öt számjegyű!:-(
Szerencsénk, hogy nem csak ezekből vagyunk kénytelenek élni, mint sokan!
És sokkal többen vagyunk ilyenek az országban, mint az "átlagnyugdíjat", vagy afeletti összeget kapók! A luxusnyugdíjasokról nem is szólva, akiknek milliót közelítő, vagy akár afeletti juttatást utalnak, havonta.

A nyugdíjolló még sokkal-sokkal jobban nyílik, mint a munkabérek esetében!:-(
A nyugdíjasok legalább 2/3-a napi anyagi gondokkal küzd, hogy elsősorban élelmiszerre jusson, és a rezsit ki tudja fizetni, estleg még a gyógyszereit is.
Na, ők azok, akik arra még csak nem is gondolhatnak ezután, hogy úszni járjanak, netán rendszeresen!:-(

Volt is néhány keresetlen gondolatom emiatt, az aktuális születésnaposról...

  vau 2023.06.02.  11:59:33  
Gyanítom, hogy ez az emelés inkább a strandszezonnak szól, és őszel visszacsökken. Azért szerintem erősen túlárazott, de hát ha a nép megy, akkor nincs mit csodálkozni.
  Cs.Pista 2023.06.02.  09:44:26  
Szia Cyr! Az átlagnyugdíj 2023-ban 209e Ft. Ebből kb 60 jegy kerül(hetne) ki. Az emelés mértéke: pacekba 2/3-ad megis vónák :-/ ELKÉPESZTŐ! ...ja és ez egy fővárosi tulajdonban lévő cég BGyH Zrt.! Feltalálták a nyugati piaci alapú működés alapjait nem piaci alapon finanszirozott fogyasztókkal szemben. 9 eurós jegy! Nyugdíjasoknak! A "kivéreztetés" áthárítása, vagyis bosszú a nyugdíjasokon: fizessenek ők ha már olyan "jól megy a dolguk"... ide jutottunk... ??? nagyon-nagyon szomorú.
  cyr45 2023.06.01.  21:38:04  
Ma a Palatinuson voltam, kellemetlen "meglepetés" ért.:-(

Mától a nyugdíjas belépőt a korábbi 2,1 eFt.-ról 3,5 eFt.-ra emelték!:-((
Az "utalványos" (évi kétszeri, 15 alkalmas) viszont maradt 2,4 eFt.

Úgy látszik, feltűnt valami főokosnak, hogy nem íratnak fel reumatológussal
OEP utalványt a nyögdíjasok, ha az drágább úgy nekik, mint simán.:-)

Azt hiszem, mostantól őszig úgy is inkább a szabad vizekre fogok járni.
Mert két belépő árából már számottevő mennyiségű üzemanyag vehető!
Aztán ősszel majd íratok újra utalványt, ha érdemes lesz.

Szombatra Délegyházát céloztuk meg, idén először...


  Cs.Pista 2023.05.30.  12:47:55  
A pünkösdi hosszú7végén folytatódott a felkészülés AZ eseményre :-) Marcaliban vasárnap nem volt még nyitva a strand, így a kehidai  gyógyfürdő felé vettük az irányt, ahol szintén nem működött még a hideg vizes medence, így a 29 fokos vízben úsztam 1300 métert ráadásul a déli órákban. Aztán vasárnap eljött a nagy nap az első 2023-as nyíltvízi úszás Fonyódligeten. Bár a víz kb 20-21 fokos volt, nem vállaltam be kisgatyában. Felvettem a neoprént, így nagyon kellemesen telt az 4 kilóméter. Eleinte jó nagy szél és erős néhol fehéredő hullámok voltak észak felől, amelyek idővel alább hagytak, így menet közben módosult a (nőtt) táv 2000, 3500, majd 4000 (2000-ig halogattam a visszafordulást - gps szerint). Összességében nagyon jól esett. Most úsztam mindössze másodszor a ruhában, de sokkal jobb volt mint az első, ám akkor nagyon hideg volt a víz és megfáztam, de most ez elmaradt - szerencsére. Jó úszást mindenkinek! P.
  cyr45 2023.05.23.  18:04:06  
A pólóimat utcára én sem hordom, hordtam.
Fiatalabb koromban, sportprogramra még felvettem, mindig az aktuálisat.

De itthoni ruhának, kerti munkához, és aludni is tökéletes, az anyaga miatt!
Mert pamutból van, legalábbis a tavalyelőtti, ami nekem az utolsó, még abból volt.
És meglepően tartós egyik-másik évjárat!:-) 
Nem az újabbak bírják jobban, hanem teljesen változó ez a dolog.

A legrégebbi nekem, ami még nem ment szét, az a 98-as.
De már sokkal későbbieket (a 2010-es évekből) is kiszelektált a Sárkányom,
azzal, hogy ezek már aludni sem alkalmasak, annyira foszlottak a mosásban!

Azért remélem, hogy kitart a mennyiség még egy darabig...
Vagy inkább, hogy én kitartok addig, amíg elfogynak!:-)
  vau 2023.05.23.  17:38:35  
A megvásárolható póló már izzadságszagú pénzlenyúlás. A megvételhez még teljesíteni sem kell, csak a helyszínen lenni és fizetni.
Lásd még Balatonátúszás úszósapka... Vagy 3 éve próbálják elsózni amit nyomtattak, a kutyának sem kell. Ronda is, drága is szerintem.
  Vízben_K-Úszó 2023.05.23.  16:53:42  
most olvastam át még egyszer az érmes kiírást a facebook oldalon, és az én figyelmemet elkerülte, hogy azt is írják, hogy pólót is lehet majd az érem mellé vásárolni. A póló látványtervét hamarosan bemutatják.
 
Tehát, ha nagyon akarjuk idén sem maradunk póló nélkül. Bár szerintem nagyjából az érem kialakításához fog hasonlítani.
 
Magam is póló párti vagyok, de azt hiszem nem fogok további több ezer forintért még pólót is venni idén. Ahhoz nagyon meg kell hogy tetszen majd :)
 
Bevallom őszintén, hogy az előző évi pólók miatt gondolkodtam rajta, hogy tervezek egy ,,saját” átúszásos pólót, ami olyan lesz, ami nekem tetszik, ami számomra foglalja össze egy képbe azt, amit nekem jelent a Balaton-átúszás. De az elgondolást még semmi tett nem követte…
 
Én szoktam (ritkán) a hétköznapokban is Balaton-átúszás pólót hordani, bár ezt eddig, hidegebb időben nem látta senki, mert pulóver volt felette. Bár pont múlt héten voltam csak pólóban (2018 -as) a boltban és melóban is. A munkahelyemen már megszokták tőlem az ilyen pólókat.
 
Az éremre visszatérve, lehet, hogy egy érem sok embernek tényleg többet jelent, mert futóesemények után szoktam látni a vonatról, hogy az előző megállókon leszálló sporttársakon még ott van a nyakukban az érem, abban mennek haza. És felnőtt emberekről van szó. Ezzel most nem kinevetni, vagy leszólni szeretném őket. Lehet, hogy nekik meg jól esik kiakasztani a falra, és minden nap jó érzés ránézni :)

  Cs.Pista 2023.05.23.  15:43:55  
Megnétem az eredménylistát - ha már belinkelted - és volt olyan M50-es teljesítő aki fiatalokat megszégyenítő időt produkált... 2022-ben a kb 1760 két órán belüli teljesítő közül vajon hány próbázó használt valamilyen "gyorsítót"? Uszonyt, tenyérelenállást stb.? Bár valószínűleg a két órán felül teljesítő között is vannak "nem ortodox" átúszók. Azért arra kiváncsi lennék, ha valaki egyszer így (uszonyban/teá-ban) döntené meg a pályacsúcsot, azt elfogadnák-e, a szervezők/rendzők, mint "leggyorsabb átúszást/átúszót?
  Cs.Pista 2023.05.23.  15:09:52  
Sziasztok Kedves Sporttársak!
Szeretnék én is hozzászólni a póló/érme "vitához" / eszmecsréhez. Én is pólópárti vagyok, akkor, ha az jó minőségű, tartós anyagból van. Csak elvétve találkozom uszodákban, illetve környékükön olyan úszóval aki hordaná. Én is a kevésbé ismert verenyeken kapott pólóimat veszem fel ha kijövök a vízből pl. Maty-éri, Dunaújvárosi 24 órás váltó, Fertőúszás, öböl stb.
Volt, hogy BÁ-s pólóban megszólított valaki, vele jót beszélgettünk, amikor villámlás miatt el kellett hagyni a medencét.
A Balaton parton inkább hordják a népek, de azért nem túl gyakran látni. Ha látok valakit az mindig jó érzéssel tölt el rámosolygok, biccentek felé :-). Az éremmel kapcsolatban az a meglátásom, hogy ha a "szalagján" - akasztóján  is lesz valamilyen balaton átúszás felirat akkor un. pass tartóként, kulcstartóként is lehet használni a mindennpokban esetleg egy kis átlakítás után (már persze annak aki használ ilyet - úgy általában). Jó lenne ha lehetne választani, pláne úgy hogy már megadtam a nevezéskor a mértemet is. Fordítva tehát jobb lenne az opció, aki akar érmét az vehessen magának, vagy még gravíroztathat is bele valamit, de a poló legyen az alapeset - szerintem.

E hétvégén vasárnap Leányfalun "csobbantam". A kinti 50-es medence újra nyitva, szuper volt az időjárás, le is égtem egy kissé. 5500-at úsztam vegyes felszerelésben, 26 fokos tiszta vízben. Nagyon klassz volt, imádok újra kint lenni a szabadban, most hogy kitört a nyár :-). Jó úszást mindekinek.
  vau 2023.05.23.  09:23:57  
  cyr45 2023.05.23.  02:15:16  
Blicca55 lécci, tedd már meg, hogy küldd el nekem a tavalyi BÁ eredménylista linkjét!
Megnéznék pár csajt, és srácot, hogy ott voltak e, és ha igen, mit sikerült nekik összehozniuk???....

E,őre is kösz, ha küldöd!!!:-)))
  cyr45 2023.05.23.  02:06:37  


A póló legalább hasznos, viselni lehet, függetlenül attól, melyik évből származik!  egy praktikus ruhadarab, van haszna.
De egy érem???...  Aki azt hordaná a nyakában, attól tartok, inkébb nevetség térgyává válna, ma nem olyan idők vannak.
az eredményhirdetéskor, ott rendben van, de hogy utána, civil ruhán hordaná az illető az kicsit (nagyon) fura lenne!
  Blicca55 2023.05.22.  15:36:48  
Sziasztok,
felértékelődnek a régi pólók. Mégis őrizgetem még egy darabig az eddigieket. Nekem elég lenne az élmény is, de olvastam a hozzászólásokat sokan vágytak az éremere. Tavasszal sok  érmet kidobáltam, leginkább azokat amiket részvételért kaptam.

Hamarosan megyek valami szabadvízi úszásra, kipróbálni az iránytartást is.  Az a 9 hét nagyon kevésnek tűnik.


  vau 2023.05.22.  13:18:32  
Közkívánatra... Aha...
Bár mindegy, ha megyek nem ezért, de egy használati tárgy hasznosabb mint egy porfogó. Én spec. az összes sportrendezvényen szerzett pólómat hordom, gyakorlatilag a pólóim felét ezek adták/adják. Vagy akár egy törölköző, akármi is jobb ötlet lett volna. Vagy 2 ezer HUF-al csökkentett ár és "csak" az élmény.
  Vízben_K-Úszó 2023.05.22.  11:53:37  
Sziasztok,
most láttam a Balaton-átúszás facebook oldalán, hogy idén nem pólót kapnak a teljesítők, hanem ,,közkívánatra” érmet. Képet is raktak ki róla. Nekem még tetszik is.
Bár magam részéről a pólónak jobban örültem volna. Annak ellenére, hogy az utóbbi évek pólói nem igazán tetszettek, de még így is több ,,hasznukat” látom, mert ezeket azért csak felvettem néha napján, az érem meg csak lóg majd a többi között.
 
Egyébként már csak 9 hét van az átúszásig, remélem mindenki jól halad a felkészüléssel. Hajrá hajrá! 😊

  cyr45 2023.05.20.  18:28:14  
Mióta először "jelentkezett" a gerincsérvem (legalább 25 éve, de inkább több) én már nem bukózok, hanem csak símán fordulok, de azt viszonylag komoly elrugaszkodással.
Már csak lustaságból is, mert akkor kisebb tempószám is elég ahhoz, hogy elérjek a medence túlsó végéig!:-)

Szóval, az én esetemben szignifikáns különbség van a medencés, és a nyiltvizi idők között!

Arról a két linkről pedig, amit feltettél, az jut eszembe (ami állítólag jogászhallgatók esetében szokott előfordulni) hogy a prof. kiadja feladatként, hogy egy ügyben a hallgató (mint ügyész) egyértelműen bizonyítsa be, hogy a vádlott bűnös!
Rögtön ezt követőleg pedig -ugyanez a hallgató- (mint védőügyvéd) kristálytisztán bizonyítsa be, hogy ártatlan.:-))
  vau 2023.05.18.  20:28:10  
"Amúgy azt is megmutatja, hogy kinek, mennyire jó, vagy rossz a fordulója."

Ha csak ezen múlna, akkor világbajnok szinten fordulnék. Mondjuk szerintem az amatőr hobbista átlagnál jobban fordulok, de azért bőven van javítani való. Valamikor valahogy számolgattam, és kb. 2-4 másodperc nyereséget tippeltem realizálni fordulónként, ami 4-8 másodperc különbség lenne 33m-es medence esetén. A mostani medencés és szabadvizes tempóm között kb. 20-25 másodperc van. Ha persze az előre kinézést is nézem medencében, ami persze lassabb, akkor azért jobb a helyzet mert úgy csak 15-20. Sima vizet feltételezve, mert hullámok között minden borul képletesen és a valóságban is...

A vicces az, hogy a neten rákeresve van olyan oldal, ahol 2 cikk is van, az egyik arról, hogy "miért vagy gyorsabb szabadvízben", a másik meg pont az ellentéte, hogy "miért vagy gyorsabb medencében"

negatív reklám:
https://www.trainingpeaks.com/coach-blog/6-reasons-why-open-water-speed-may-not-translate-to-the-pool/
https://www.trainingpeaks.com/coach-blog/9-reasons-why-pool-speed-may-not-translate-to-openwater/

Mindezt persze ugyan az a szakértő bírta elkövetni. Ok, vannak egyéni különbségek, de azért ennyire nyíltan a pénzre és a cikkmennyiségre menni azért ciki.
  cyr45 2023.05.17.  17:11:50  
Amúgy azt is megmutatja, hogy kinek, mennyire jó, vagy rossz a fordulója.

Még olyan is volt, akinek a medencés BÁ táv úszása rosszabb időt eredményezett, mint amilyen a valóságos BÁ-on elért nyíltvizi ideje volt!  
Mert ő (bevallottan) úgy "fordult" az uszodában, hogy elúszott a falig, azt megérintette, kényelmesen megfordult, közben vigyázva, hogy a feje ne kerüljön a víz alá ott sem, és úgy kezdett visszafelé úszni.
Elrugaszkodásról az ő esetében szó sem lehetett!:-))

Gondolom sejthetitek, hogy hölgy volt az illető, a "kevésbé ifjú" korosztályból.
És -ettől függetlenül- viszonylag egészen szép időket úszott!
Csak mellen, és kitartott fejjel.

Ilyen is van!:-)
  Cs.Pista 2023.05.17.  11:07:35  
Szia Cyr! Igen a siklásokat be kellett volna számolni, de ezúttal nem tettem, így 5200 méter volt a táv. Amúgy a BÁ nyílegyenesen 5120m - de ki számolja, még a lézer se ér át ezen a távon, meg a föld görbülete is számít... :-) vagy nem.
Máskor 5600-at szoktam BÁ távként úszni, de most maradtam a nettó elméleti hossznál. A fiam már türelmetlen volt, unta a banánt.
  cyr45 2023.05.16.  21:40:30  
Elküldtem befejezés nélkül, véletlenül!

Szóval, később már (az utóbbi néhány évben, amikor még résztvettem a BÁ-on) beértem azzal, hogy reméltem, nem fulladok majd bele (élesben) eztán sem!:-))  És nem is csináltam egyáltalán uszodai BÁ távokat.

  cyr45 2023.05.16.  21:33:27  
Szia Cs.Pista!

Nálad mennyi szokott lenni a "medencés" BÁ?... 
Már úgy értem, hány métert teljesítesz?

Mert nálam (amikor még vállalkoztam ilyesmire) a tapasztalatok alapján 50-es medencében 110 hossz, azaz 5500 m. felelt meg, pontosabban eredményezett olyan időt, mint a BÁ nyiltvizi 5,2 km.
25-ösben pedig 6000 m.-t kellett leúsznom ugyanehhez, na, az a 240 hossz kegyetlenül sok, és monoton volt!

Akkoriban (fiatalon) a nyíltvizi szezon elmúltával először még minden hónapban "megúsztam" ezt, havonta legalább egyszer. Aztán később kéthavonta, majd negyedévente, legvégén már csak egyszer a BÁ-on kívül, általában karácsony, és újév között valamikor.

Hja persze, akkor még nem volt sem gerincsérvem, sem csípőprotézisem!
később már
  cyr45 2023.05.16.  21:10:54  
Sziasztok!

Tudjátok, van az a régi közhely, hogy "csak a hegyek nem találkoznak"!
És, -mint a legtöbb közhelyben- ebben is van igazság.

Házteteyvel én még a "régi" Dagályban találkoztam egyszer így, teljesen véletlenül.
Akkor, amikor a kinti 50-es medencéje még nyolcpályás, az ár pedig szolidabb volt.
A Duna Aréna építését pedig még talán el sem kezdték, vagy csak épphogy.
Rákérdeztem, hogy ő e ő, mert csak BÁ képen láttam addig?
És bevallotta, hogy igen:-)
Nem tudom, egyáltalán ő emlékszik e erre a kis nüanszra, annyira rég történt!
  Cs.Pista 2023.05.15.  16:00:51  
Sziasztok, üdv mindenkinek. Két hete vasárnap (anyák napján) a veszprémi uszodában összefutottam Házteteyvel. Mindketten nagyon meglepődtunk és megörültünk egymásnak. De hát mondtam neki, tkp. nincs ebben semmi meglepő. Az úszók már csak olyanok, hogy úsznak, ennek következtében előbb-utóbb találkoznak más ismerős úszókkal egy uszoda valamely helyiségében, nem volt ez másképpen ezúttal sem :-) Persze annnak is meg volt az oka, hogy hogy kerültünk oda, de ez mindegy is (mindketten a környéken tartózkodtunk azon a hétvégén).

Most hétvégén úsztam egy natúr (gatya, sapka, szemüveg), megállás és frissítés nélküli BÁ távot medencében (vasárnap 11. óra után Daréna 0. pálya). Már régen tettem ilyet és két dolgot állapítottam meg. Annak ellenére, hogy kevesebbet és másként úszom mint tavaly, (1) javult az időm, és (2) különösebben nem is fáradtam el, noha már régen kaptam ekkora terhelést. 2.12 (1600 kalória) az idő egyébként, ez az egyik legjobb medencés BÁ időm. Érzem az izmaimat kellemesn bizseregnek, de ez pozítív; semmiképpen se vagyok levert, inkább csak magamban mosolygok és örülök. Valamicskét haladtam előre és fejlődtem, annak ellenére, hogy csak heti egyszer úszom. Persze az én esetemben azt is tudni kell, hogy a medencés és a nyílt vízi időm között azért jelentős az eltérés. De majd kiderül ha lesz alkalmam vízre szállni.
Ezen a héten - az időjárást elnézve - inkább visszahűlés lesz, már ami az állóvizeket illeti. Szóval az idei debütálás még várat magára.
  vau 2023.05.06.  19:20:25  
Újabb helyzetjelentés a szabadvizekről (Velencei tó). Megkezdődött az úszónadrágos szezon is, május 6-án. Emlékszem, egyetemista koromban május elején macho dolog volt belemenni a max. 12 fokos vízbe, általában ennyire melegedtek fel. Most saját mérés szerint 22, hivatalos hydroinfo adat szerint 17.2. Az biztos hogy voltak max. 18 fokos hidegfoltok, de simán bírható volt, kb. 2.5 km-t le tudtam tempózni szétfagyás nélkül. Azért egy szilikon úszósapka még felkerült melegítésnek.
  cyr45 2023.05.03.  00:08:09  
Bocs, a végén az a "sajnos" szó nem oda került végül, ahova szántam!
Az "...akinek viszont sajnos még ennyi idő sem..." mondatrészből szökött meg.:-))
  cyr45 2023.05.03.  00:01:06  
A jóval régebbi, nagy vizilabdázók közül viszont ismertem személyesen kettőt, sajnos egyikük sem él már.:-((

Kárpáti György volt az egyik, aki annak ellenére nagy vizilabdázó volt, hogy a magassága mindössze 167 cm. volt, ami a vizilabdások között kimondottan ritkaság, ők többnyire közelebb szoktak lenni a két méterhez, mint a másfélhez!:-))
De "Gyurika" apró termete ellenére nagyon jó, technikás játékos volt, a maga idejében. Amikor már befejezte a pályafutását, volt egy kis autósboltja, az Operaház melletti kis utcában, ahol vásároltam párszor, így találkoztam vele. Ő tíz évvel volt idősebb nálam.

A másikuk Csapó Gábor (Dudi) volt, aki öt évvel később született nálam. Na, ő aztán igazi vizilabdás alkat volt, de persze játszani is tudott, mert a vizilabdában nem csak a méret, és az erő számít, bár mindkettő fontos, és nem árt, ha van!:-)

Ők is legendák mindketten a magyar vizilabdában!

Mint Benedek Tibor is volt, akinek viszont még ennyi idő sem adatott meg, mint Dudinak, mégis múlhatatlan érdemeket szerzett, játékosként, és edzőkén egyaránt, sajnos.:-((
  cyr45 2023.05.02.  23:15:42  
Cs.Bista:

Nagy élmény lehetett, irigyellek érte!:-))

A felsoroltak közül "élőben" egyedül Kiss Gergővel találkoztam, futólag.

Sok évvel ezelőtt volt egy "Úszók éjszakája" nevű rendezvénysorozat.
Bp.-en minden évben más-más kerületi uszodában rendezték meg, és
általában neves úszók, vizilabdázók is részt vettek rajta védnökként!
Elsősorban azért, hogy mi, hétköznapi úszók is nagy számban menjünk.
Így volt alkalmam találkozni Kiss Gergővel is, egyik évben!:-))
De előfordult ott más években Cseh Laci, és Jakabos Zsuzsa is,
a legismertebbek közül.

A pikkelysömörös emberek társadalmi elfogadottságának javítása
volt a rendezvény célja, hogy ők is járhassanak uszodába!

Mert a pikkelysömör nem ragályos betegség, vízzel sem terjedhet.
Csak nem valami szép látvány, főleg, ha nagyobb testfelületen van.
Ezért általában az emberek viszolyognak attól, hogy velük közös
medencében tartózkodjanak, ússzanak!:-((

Pedig ennek az égvilágon semmi rizikója nincs, és aki ilyenben
szenved, nem fertőzhet meg másokat, semmilyen módon!
Nem is tehet róla, hogy neki van, mégis ki van közösítve általában.:-(
Pedig ők örülnének legjobban, ha nem lenne nekik ilyen bajuk!

Ezek az úszások a délutáni órákban kezdődtek, a részvétel
ingyenes volt, és általában késő este, 22-23 óra körül értek véget.

Kár, hogy már sok évvel ezelőtt megszünt ez a rendezvény, pedig
a cél is nemes volt, és a hangulat is mindig vidám!

Gondolom (mint sok mindennek) ennek is pénzügyi okai lehettek.:-(
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.