Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  Pecsvari Tunde 2022.05.17.  23:09:08  
Most vasarnapra befizettem az ideny elso nyiltvizi versenyere is, tengerben, Genova-ban lesz. Ez az elso alkalom hogy megrendezik, ilyen koran nem szoktak versenyezni, tengerben foleg nem (16 fokos is lehet ilyenkor, koran van), de iden szerencsesek leszunk, mar most 19 fok es vasarnapig jo idot mond. A 4 km-es tavra neveztem be (1.800 meter volt a masik). Meglatjuk vasarnap hogy mekkora hulyeseget csinaltam ezzel a nevezessel laugh
  Pecsvari Tunde 2022.05.17.  23:05:36  

Sziasztok, de jó hogy itt vagytok es van meg nekünk ez a felület! En bõ 1 hónappal a “szokásos” kezdés elott, vasárnap mar voltam úszni nyiltvizen, a Milano melletti Monate tavon. Felvettem a neoprént, de csak mert kollaudalni akartam, abszolút nem kellett volna, 22 fokos volt a víz (10 nap alatt ment fel 16-rol 22-re).

 

A serules/terheles témában annyit, hogy en szenvedtem nagyon eros nyakcsigolya  (es hatkozepig kisugárzó, izomzatot görcsben tartó) fajdalom miatt évekig. Hetente egyszer jártam orvosi masszázsra. Nekem az úszás ezt konkrétan rendbe hozta. Viszont extra figyelem kell ahhoz hogy az uszastechnika anatómiai szempontból is rendben legyen. Szerencsére itt az oktatok erre külön figyelnek - mi elsosorban korrektül es egészségesen tanítunk úszni, aztán esetleg gyorsan is - szlogennel. Úgyhogy par éve mikor megtanultam úszni, belemvertek mind a korrekt legzestechnikat mind egyéb mas vall- es nyakkimelo tudnivalókat. Egyszer tert vissza egy nagyon eros nyakgorcs, na amiatt 1 hónapig nem mentem úszni. Az azért volt, mert az edzonk hirtelen kitalálta hogy egyik napról a másikra 1 km-t uszunk haton, na az nem volt jo ötlet mert ott különlegesen kritikus a nyak-pozíció es abban a helyzetben nem vette eszre rögtön hogy az enyém nem volt teljesen rendben.

 

Nagyon egyetértek kilfisshel ami a fokozatos edzest illeti (ha kivitelezhető): észrevettem magamon hogy ha túl nagy tavokat es/vagy túl nagy sebességgel, erőbedobással uszom hirtelen, úgy hogy nem szoktattam ra magam, sokkal nagyobb az esélye hogy valamilyen izmot meghuzok es szenvedek vele napokig. Minden edzés alkalmával következetesen csinálok legalább 600 meter bemelegítest es 2-400 meter levezetest. Iden télen kihagytam 3 hónap úszást, februárban kezdtem ujra, nagyon fokozatosan. 1.200-1.500 mestereket úsztam az elején (kínszenvedés volt). Mostanra eljutottam odáig hogy 10 km-t tudok menni hetenként, összesen 3 alkalommal, 2,5km - 3,0km - 4,5km elosztásban. A 2,5km-s a gyors, resztavos edzés; a 3km-s szinten porgos de kicsit hosszabb, 200-400 méteres részekből all; a 4,5 km-es a lassú, hosszabb részekből es technikabol allo, uszonyos, TEA-s úszás.

 

TEA es uszony: en is úgy latom mint vau, szakértő kezében kincs. Ezt szinten volt szerencsem megtanulni es most hetente egyszer használom őket. Azért csak egyszer, mert egész Milánóban csak 1 uszoda van amely engedélyezi a használatot, es oda csak hétvégén van módom elmenni. Ha korrektül használja az uszo ezeket az eszközöket, főleg a TEA-t, olyan technikai hibákat is eszre vesz vele, ami anélkül soha fel nem tűnt volna. En a bal karommal, az alsókari résszel, kicsit ferdén indítottam a karcsapas első reszet, azt csak TEA-val sikerült észrevenni es kijavítani. Az kitartó uszonyozással sikerült az agyamat rávenni hogy egyáltalán hajlandó legyen lábtempózni, anélkül nem ment, mindig spóroltam vele. Most hétvégén minimum 1 km-t lenyomok uszonnyal es pipaval.

  kilfish 2022.05.10.  22:14:46  
Cs. Pista: Nekem is reumatológus mondta, hogy ne fussak, aztán mégis csak sikerült kikúrálnom, megoldanom. Persze tök laikusként nem akarok vitába szállni egy orvossal sem, csak arra utaltam, érdemes több szakemberrel is konzultálni, általában van megoldás a sportolás folytatására.
Nekem a te edzéseidben az a furcsa csak, hogy viszonylag ritkán (heti egyszer ha jól emlékszem?) letolsz egy brutál hosszú edzést. És ez simán  vezethet túlterheléses sérüléshez. Tudom, hogy az élet többi területe erősen behatárolja, hogy egy héten hányszor és mennyi ideig tudunk sportolni, de elméletileg jóval szerencsésebb lenne ha ezt az 5 kilométert inkább 2 alkalomra elosztva tudnád leúszni. Kisebb lenne az alkalmankénti terhelés, a technikai gyakorlatoknál kevésbé lennél fáradt, így helyesebben rögzülnének, viszont a gyorsítós gyakorlatoknál meg jobban oda tudnád tenni magad. Én egész évben úgy készülök a Balaton-átúszásra (és néhány más úszóversenyre), hogy 2-3 kilométernél hosszabbat csak néhány alkalommal úszom egy évben, viszont 3-5 úszóedzést megcsinálok egy héten. De ez csak egy javaslat, tudom, hogy a család, munka sokkal erősebben beleszól mikor és mennyit tudsz úszni.
  Cs.Pista 2022.05.10.  16:32:02  
Sziasztok, kedves Vau: ez is az is... :-) A fejemet tényleg nagyon kiemelem, ez tény. A fiam a múltkor csinált egy videót és azon nagyon látszik-sajnos. Meglepődtem és igyekeztem javítani. Erre (amit írtál) különösen figyelni fogok, köszi!!! De az is tény, hogy túlterheltem magamat és a komlex stresszt ami ért úszással próbáltam kompenzálni, és ez lett a vége. Szerencsére már sokkal jobban vagyok. Vasárnap 5ezret sikerült úszni és nem volt semmi gond. Nagyon ügyelek az extra alapos bemelegítésre, levegővételnél a fejtartásra, sok teknőc és légzőcső így nem kell forgatnom a fejemet. És inkább pörgetem a lábam, (uszony nélkül) mint sem a karomat elrőltessem, pedig hát ott dől el a lényeg ahogy Cyr is írta.
Gratulálok az idei debütálásodhoz, jó lehetett újra nyílt vízre szállni. Lehet, hogy a hétvégén én is kipróbálom a neoprént állítólag 20 fokos is lehet a Balaton a sekély részeken.

Kilfish: a reumatológus mondta, hogy ne... meghogy becsípődés stb. A háziorvosom jó fej, kérdés nélkül aláírja a BÁ nevezést nem akadékoskodik, csak morog, hogy már ezt is nekik kell csinálni, én meg egyetértek vele :-) és köszönöm szépen!

Én is az allergodilt használom amikor kell. Szerencsére mostanában nem kell. Nem lettem függő szerencsére (eddig) :-)
  vau 2022.05.08.  22:53:14  
Tegnap végre megkezdtem a szabadvizes szezont Keszthelyen, bő 1 hónappal később mint terveztem. Meglepően brutál meleg a víz, neoprénben melegem volt.

Sérülések:
Én tavaly december óta kész katasztrófa vagyok. Decemberben derékfájás majd ebből bal comb és térd gyengeség (combcsonti ideg gyulladás). Majd január-február erős vállfájás, majd most könyökfájás. Szép lassan mozgással, alváspozíció váltással mindegyik gyógyul. Én azt az elvet követem, hogy ami mozgás nem fáj, az jó, és szabad. Szerencsére az úszást csak kicsit zavarta a vállfájás, a többinél meg csak javít a víz. 

Pista,

Ha az úszástól jött elő a nyaki gerinc probléma, akkor lehet hogy emeled a fejed légvételkor kifordulás helyett. Évekig szenvedtem(ek) ezzel. Ha más, akkor gyanítom inkább az ülőmunka, számítógép. Youtube-on rengeteg jó gyógytorna gyakorlat található erre, magyarázatokkal. A hőingadozás nem okoz becsípődést szerintem (megj., nem vagyok orvos, de még egészségügyhöz sem vagyok közel)

Uszony, TEÁ, egyebek:
Ezek átlalában technika csiszolásra valók, nem effektív gyorsításra. Szakértő kezekben kincs, egyébként csak árt szerintem. Én egyedül nem merem ezeket használni, már csak azért sem, mert félek, hogy rá lehet szokni. Rengeteg hobbiúszónál látom főleg TEÁ esetén, hogy csapnivaló technikával, keresztbenyúlással erőltetik, aztán csodálkoznak, hogy nem fejlődnek. Én tényleg lassan úszom, de kárörvendéssel vegyes elégedettséggel tölt el, amikor a mellettem levő sávban valaki TEÁval lassabb, vagy éppenhogy gyorsabb, dupla csapásszámmal. És nem kevés ilyen van.

Orrcsepphez még egy adalék:
Allergodil, vagy szteroidos orrcsepp (ez utóbbi vényköteles) megfelelő lehet, az oxymetazolin és hasonló tartalmú szerek (Nasivin és társai), meg a perceken belül tiszta orrot produkáló egyéb termékek károsak! Én sok évig voltam Nasivin függő, és elég gyötrelmes a leszokás, nem ajánlom senkinek.

  kilfish 2022.05.04.  10:27:26  
" Az orvos szerint nem kellene úsznom."
Sok háziorvos ezt mondja amikor túlterheléses vagy egyéb sportsérüléssel találkozik, ami olyan szempontból még igaz is lehet, hogy ha nem sportolunk, akkor esetleg az a mozgásban részt vevő problémás testrész nem is fog túlterhelődni. Viszont ez tök rossz megközelítés, olvashatunk eleget a mozgásszegény életmód rengeteg káros hatásáról. Hiába próbálok okosan edzeni több évtizedes tapasztalattal a hátam mögött, időnként én is belefutok leginkább futós sérülésekbe. Volt, hogy a fenékizmom fájdult meg hosszabb időre, szakorvos(! és nem háziorvos) mondta azt nekem, hogy ne fussak. Aztán az egész lábra kiterjedő fokozottabb nyújtásokkal, hengerezéssel, jóga gyakorlatokkal elmulasztottam. Ugyanez megtörtént achilles fájdalommal is. Amikor belazulok a jógával, nyújtásokkal, alattomosan előmerészkednek a sérüléses tünetek, de szerencsére eddig mindig megoldást jelentettek rájuk a jóga, kimasszírozós, nyújtós és erősítős gyakorlatok.
Ha azt mondja nekünk egy orvos, hogy hagyjuk abba a sportot, akkor szerintem keressünk inkább másik szakembert, aki tud segíteni abban, hogy hogyan változtassunk a technikánkon, milyen kiegészítő, erősítő gyakorlatokat vegyünk be a repertoárunkba, az esetek többségében azért van erre megoldás. Melós és sokszor annyira nem is izgalmas mint a szívünkhöz közel álló mozgásforma, de ahogy öregszünk egyre kevésbé megy enélkül.
  Cs.Pista 2022.05.03.  17:37:35  
Sziasztok! Az uszony arra is jó, hogy nagyobb sebességnél  jobban lehet érezni, hogy hol van felesleges ellenállás a siklásban és segít javítani a technikát, a vízfekvést, megtalálni az ideális poziciókat, illetve erősíti a lábat és pörgeti a szívet. De NAGYON fontos az is amit Cyr mondott, fokozatosságot kell tartani, mert a láb izomzatnak és a bokának hozzá kell szoknia ehhez a jelentős plussz nyomatékhoz. Akkor is jó, ha unalmas az edzés, vagy sietni kell, mert kevés az idő. Légcsővel kombinálva a koltátlan oxigénbevitel miatt ilyan időket lehet repeszteni, hogy wow. De ez persze csalóka napfény. Viszont motiválhat.
Én kb egy/másfél hónapal ezelőtt túltoltam a vizet, és a testem jelzett, hogy eddig és ne tovább. Több hetet ki kellett hagynom nyakigerinc problémák miatt. A bal karba is kisugárzott sajnos. Az orvos szerint nem kellene úsznom. Főleg a vízhőfok és a hőingadozás miatti becsípődés eshetősége miatt. De alaposan bemelegítek, és nagyon lazán úszom, illetve teknőcben. A TEÁT hanyagolom. Gyakorlatilag szinten tartás van, vagy még az sem. Heti 3,5-4,5 km

Terveztem a CETrendet is, gyakorlatikag fel voltam készülve rá, de több ok miatt is esélyem sem volt elmenni.
De szeretettel gratulálok a teljesítőknek!

Az Ozsi által leírt jelenség nekem is ismerős, gyakorlatilag alergiás reakció. Én orrspayt/orrcseppet használok rá, az segít lerövidteni.

Vigyázatok magatokra, jó úszást, szép tavaszt!
  Blicca55 2022.04.28.  13:46:29  
Igen, a 10. BÁ után elhatároztam, hogy megtanulok rendesen úsznismiley. Nehezen szántam rá magam, de jó döntés volt ! Mell, hát, gyors - a tananyag. Az uszonyt csak bizonyos gyakorlatokhoz használom, nélküle nem menne. (pl egykaros gyors, nekem halálosan nehéz ). Olyan gyakorlatok, amiknél a kartempón van a hangsúly az uszony segít, hogy a lábra nem kell annyira figyelni.
A cél valóban az , hogy anélkül menjen jól.
  cyr45 2022.04.27.  22:25:38  
Oktatásra jársz? Fogadd elismerésemet!  És mit tanultok?...

Mert, ha a stílusodat akarod csiszolni, és az állóképességedet javítani gyorsban,
akkor ahhoz pont nem jó az uszony.  Anélkül legyen jó a krallod, az a cél! 

Ha az oktató nem így gondolja/tanítja, azon csodálkozom...
  Blicca55 2022.04.26.  20:02:21  
Nem rövid uszony volt, a többiről fogalmam sincs.,  Kölcsön jószág volt, a sajátom rövid, azt használom az oktatáson.
  cyr45 2022.04.26.  19:27:05  
Úszó, vagy búvár uszony volt, és hány centis?...
A nagyujj végétől mérendő, tehát amivel hosszabb, mint a lábfej!

A rövid, úszó uszonyok is segítenek, gyorsítanak, és azok még
nem terhelik meg annyira a bokát, és a többi izületet.
A búvár uszonyok még gyorsabbak, de ahhoz hozzá kell edződni!

Szóval, csak fokozatosan az uszonnyal, azt javaslom....

  Blicca55 2022.04.26.  19:03:06  
Sziasztok !

Tegap kipróbáltam uszonnyal a gyorsúszást. És igen,ahogy CS.Pista írta olyan sebességgel úsztam, ahogy egyébként nem tudnék, mégis jó élmény volt .
  vau 2022.04.26.  08:45:05  
+ egy szavazat a sós orröblítésre. 
Más megoldási lehetőség az orrcsipesz, az teljesen megakadályozza az uszodavíz orrba/orrmelléküregekbe kerülését. Mondjuk én szabályos pánikrohamot kaptam orrcsipesszel víz alatt amikor próbáltam, de láthatóan sokmindenkinek beválik és működik.  
  Ozsi 2022.04.25.  19:55:52  
Köszi Blicca, egy próbát mindenképp megér :)
  Blicca55 2022.04.25.  15:56:38  
Szia Ozsi !

Ha ez esetleg allergia, talán https://www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/orrmosas-hazilag-otthon-de-specialis-eszkozzel ez segít. Nem vagyok orvos, ez csak tipp.
  Ozsi 2022.04.25.  10:29:12  
Sziasztok, gondoltam hátha tud itt valaki segíteni nekem.
Rendszeresen járok uszodába kb. 15 éve. Nagyjából fél éve, úszás után este elkezd folyni az orrom, olyan mintha megfáztam volna. Egész éjjel alig tudok aludni,fújom az orrom folyamatosan, másnap reggel is még elég rossz a helyzet, azután napközben elmúlik szerencsére. (Talán addigra ürül ki a klór, vagy nemtudom.) Ha 45 percet úszok még egész elviselhető, de ha már 1 óránál többet, akkor elég durva.
Próbáltam C vitamint, kalciumot, ezek valamit segítenek, de nem igazán használnak.( Bár az lehet, hogy ezeknek köszönhetően múlik el másnapra.)
Ha van valakinek hasonló gondja, gyógymódja, vagy ötlete osszátok meg velem kérlek, mert imádok úszni, de ez a dolog eléggé elveszi a kedvem tőle.
Köszi előre is.
  cyr45 2022.04.21.  17:51:38  
Igen, ez szokott legtovább működni a kintiek közül, mert közkedvelt hely!
Szabad levegőn van, sokkal jobb ezt használni, mint a kis benti termált.
  Blicca55 2022.04.20.  13:53:30  
Most is tanultam valamit, ősszel ez a medence elég sokáig nyitva volt.
  cyr45 2022.04.19.  21:40:54  
Szia Blicca55!

Lényeg, hogy már rendben vagy!:-)

Az a kör alakú kinti termál, ami a nyári bejárattal szemben van.
Szökőkút is van a közepén, de az most nem szökik,nem is hiányzik.
Körben pedig a vízben ülőpadok, ahol húsz percenként masszázsfúvókák
működnek, a közepénél lévőknél pedig (ezzel felváltva) buborékágyak.

Ebben a medencében szoktam a meleg vizes masszázsfúvókákkal
megjutalmazni a fájós derekamat, úszás után!:-)  Kellemes hely...
  Blicca55 2022.04.19.  19:11:13  
Sziasztok !

Kihagytam több mint két hetet némi lázas, náthás nyavaja miatt, Ma voltam úszni, nagyon hiányzott már.
Cyr melyik a Margaréta medence ?
  cyr45 2022.04.17.  14:37:14  
Tegnap, és tegnapelőtt  a Palatinuson voltunk a Sárkányommal.
Húsvéti meglepetésként megnyitozzák a Margaréta medencét!

Tegnapelőtt még jó idő is volt ráadásul, mégsem voltak sokan
Tegnap pedig (a hűvösebb idő miatt) kimondottan kevesen!
Végig külön pályám volt amíg leúsztam a szokásos 2 km.-t.

Tiszta ráfizetés lehet nekik egyelőre az üzemeltetés!

Azt hallottam, hogy május elsejétől ők is, és a többi fürdő is
árat fognak emelni....:-((

  Vízben_K-Úszó 2022.04.16.  18:24:43  
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok én is Mindenkinek!

Remélem mindenki jól van, és jártok úszni! kb 3,5 hónap és itt az átúszás! :) 
  cyr45 2022.04.14.  17:53:46  
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!:-)

A lányoknak sok locsolkodót, utána jó fejmosást kívánok!:-))
A fiúknak mértékletességet, és autómentességet!
Mert a rendőröktől nem piros tojást kapnának...

  cyr45 2022.03.24.  22:41:55  
Kaptam egy meglehetősen lakonikus választ
az előnevezéssel kapcsolatos levelemre, ma délután:


Kedves István,
 
Előreláthatóan júniusban indul a nevezés.
Az árakról még nem tudok mondani semmit.
 
Üdvözlettel:
 
Holczer Zoltán
BSI nevezési iroda vezető
 

  Cs.Pista 2022.03.24.  15:45:42  
 Most szombaton kipróbáltam szülővárosom Várpalota új tanuszodáját, ami Csík Ferenc nevét viseli, mint a kaposvári uszoda. 25-ös, 6 pálya, nagyon szép, új, friss, kifogástalan, barátságos. https://mnsk.hu/varpalotai_tanuszoda A fiammal úsztunk, de csak keveset, mert péntek reggelről bennem maradt egy 5100 méter.
Próbáltam utána nézni a neten én is a szegedi Maty-éri úszásnak, de még semmi hír róla - sajnos. Mindenkinek szép időt, jó úszást és kiváló egészséget!
  Cs.Pista 2022.03.24.  15:33:24  
https://24.hu/sport/2022/03/24/rasovszky-kristov-nyiltvizi-uszas-betlehem-david-galicz-peter-balogh-vivien-eilat-uszas/

És itt egy hír Rasovszky újabb 10 kilós sikeréről Eliatban-LEN kupa futam győztes a nemsokára 25 éves olimp*IKON és BÁ csúcstartó: Isten éltesse!
  Cs.Pista 2022.03.24.  15:27:50  
Sziasztok. Fish: pont ezért jó, mert a Kenese-Keszthely egy az egyben menni fog, s ha belassulok a solarral is bírja a cucc XD a tápellátáson nem múlik a teljesítés - az ziher...
Mányoki Attilának aki, az első sikeres átúszó, aki hosszában, megállás nélkül teljesítette a Balatonkenese-Keszthely közötti távot, a 80 km – 25 óra 32 perc alatt sikerült, ezért nem vettem Fenix5-öt :-)))
***
Kitört a jóidő, mindenki akit érint arccal a BÁ felé fordul, mint a szotyi, jó ez a kis izgalom, bizsergés, várakozás, de NO Para, türelem mmatyas1.
Sajnos jó idő ide, jó idő oda a Sport 50-es április 2-i zárva, marad a Széchy, illetve a Daréna, vagy a Dagály 50-es ami nyitott, de nem tudom, hogy mi újság vele, mert kb 8-9 éve nem voltam ott.
  cyr45 2022.03.24.  00:03:36  
Kilfish:

Volt egy kérdés, én pedig ehhez kapcsolódóan küldtem egy választ.
Hol érzékeltél itt "parát", és kinek a részéről?...

Amikor még Sárkányék intézték (Szántó Laciék megbízásából) a nevezést is,
általában meglehetősen tág határok között mozgott az előnevezés dátuma.
Volt, hogy már március 1.-én megkezdődött, de olyan is, hogy csak májusban.,
méghozzá nem is az elején!

Nyilván attól is függött, hogy a szponzorokkal mikorra zárultak le a tárgyalások,
és jutott nyugvópontra az ügy, anyagi, személyi feltételeire vonatkozólag.
Arról, hogy a további években ez hogy lesz, még nincs igazán tapasztalat!
Ez is volt az egyik ok, ami miatt rákérdeztem, mert az nem tartott semeddig.:-)

De aggódni valóban nincs miért, idő van még bőven.

Inkább mindenki ússzon!:-))
  kilfish 2022.03.23.  23:13:44  
Sztem a nevezési felület megnyitására nem kell nagyon ráparázni, időben fognak posztolni, fizetni meg úgyis csak az úszás napján kell, nem fog drágulni a nevezési díj idősávonként, és lemaradni sem fog senki, aki akar majd úszni.
Cs.Pista Kicsit utánanéztem, az Instinct Solar 38 órát bír ha folyamatosan be van kapcsolva a gps. Ezt úgy, hogy nincs beleszámolva a napelemes töltés. Az én Fenix 5-m csak 24 órát bír így. Napi 1-2 futó (ilyenkor be van kapcsolva a gps) és úszó edzés mellett olyan 3-4 naponta szoktam tölteni. Szerintem ha jó hosszú, legalább másfél napos folyamatos nyíltvizi úszásokat csinálsz, akkor jól jöhet a solar funkció, de ha 36 óránál rövidebb ideig szoktál alkalmanként úszni, akkor ki fogja bírni az órád úgy is ha csak hagyományosan, hálózatról töltöd fel pár naponta :)
  Cs.Pista 2022.03.23.  14:53:50  
Köszi Cyr!
Addig is ha valaki értesül valamilyen úszással kapcsolatos eseményről ne fogja vissza magát és ossza meg az itteni közöséggel! előre is köszismiley

Én pl. nagyon várom hogy idén lesz-e Szegeden Maty-éri úszás, mert tavaly elmaradt illetve előző éven átépítették a helyszínt a Kajak-kenu és evezős pályát.

Kilfish: a garmin kérdésről lemaradt, hogy az óra teljes neve: Instinct solar tactical, a napelem előnyeit még nem sikerült élvezni, de ez nem casio az biztos, itt néha rá kell majd tölteni nyáron is, főleg, ha megy a gps a nyílt vízben.
https://www.garmin.hu/instinct-solar-tactical-gg010-02293-03
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.