Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  Blicca55 2020.05.26.  18:47:49  
Drukkolok , azon nem múlik.

Készülök: futok, bringázok, online edzésre "járok".  Már csak úszni kéne.
 
  cyr45 2020.05.23.  11:27:21  
Ez is igaz, hogy az időjárás "saccolása" is jobban működik csütörtökről szombatra!
A többi általam felsorolt szemponttal együtt, ami mind-mind a szombat mellett szól.

No, akkor ezt az ügyet kiveséztük.
Most már csak drukkolni kell, hogy sikerüljön megtartani!:-)

Kellemes futást, bringázást mindenkinek!
És reméljük, hamarosan a nyílt vizek is úszható hőmérsékletűek lesznek.
Már úgy értem, hogy neoprén nélkül, és normál hőérzettel!
Nekem elég lenne, ha már kettessel kezdődne a hőmérséklet, akkor is,
ha még csak nulla következne utána...:-))

  kilfish 2020.05.22.  13:37:04  
cyr45: Nem vagyok fogadós típus, de ha kéne, én is a szombatra tippelnék. Tegnap futás közben pont ezen gondolkodtam kicsit, hogy statisztikailag miért így jön ki, ahogy tőled megtudtuk, hogy túlnyomórészt szombaton rendezik meg. Szerintem ennek oka az időjárás, illetve az előrejelzése miatt van. Az időjárás nagyjából ciklikusan változik, néhány nap jó idő van, aztán néhány nap rossz idő, igazán előrejelezni pedig csak 2-3 napos távlatban lehet. Ezért ha az adott hétvége kétséges, akkor csürörtökön már halasztanak is, még akkor is ha a vasárnap már akár alkalmas is lehetne amíg van még elég lehetséges hétvége tartalékban. Ha meg csürörtökön alkalmasnak látszik a hétvége, akkor pedig gyorsan megrendezik szombaton, bolondok lennének a vasárnapot kijelölni rá, mert az a csürörtök felől nézve bizonytalanabb időpont, vasárnapra nagyobb eséllyel tud mégis megváltozni az időjárás mint a közelebbi szombatra.
  cyr45 2020.05.22.  12:56:08  
Kilfish: Nézd, én nem akarom minden áron a saját véleményemet elfogadtatni.
Elhiszem azt is, hogy létszámban hasonló a rendezői-közreműködői igény egy
nagyobb futóverseny esetében is.  Ez azonban elsősorban csak létszám!

De ott (jellegéből adódóan) nem szükséges sem nagy számú biztosítóhajó,
sem honvédségi közreműködés, sem helikopter, sem motorcsónakok, sem
komp visszaszállítás, (beleértve a csomagokat is) stb.

Szóval (összefoglalva, szerintem) hasonló, csak egészen más!:-))

De tudod mit?... 
Kész vagyok veled fogadni, hogy -amennyiben megtartják- a BÁ idén is
valamelyik szombaton lesz, és nem vasárnap!
Tétnek én egy karton sört javasolnék, de ha ez számodra nem felel meg,
akkor várom ellenjavaslatodat...:-))

  kilfish 2020.05.22.  09:43:59  
cyr45: pontos számadatokat én sem tudok, de egy nagyobb városi futóverseny szintén hatalmas kiszolgálló személyzettel működik: versenyközpont a BÁ-hoz hasonló, útvobalbiztosítás mindvégig a lezárt utakon, utcákon, 4-5 km-enként frissítőppontok, 2-3 váltópont, ahol plusz öltözők vannak, tényleg nagyjából annyi embert mozgat meg résztvevői és kiszolgálló oldalról is mint a BÁ-
  cyr45 2020.05.21.  22:16:50  
Killfish, tőlem lehet(ne) akár vasárnap is idén, sajnos sem így, sem úgy nem tudnék menni!:-(

A futó eseményeket nem követem figyelemmel, de valószínűsítem, hogy kisebb apparátussal lebonyolíthatók, mint a BA,
ahol az is tényező, hogy a biztosító-hajók kiállása, azok személyzete (akik a Balaton több kikötőjéből jönnek) mikor, melyik napon oldható meg egyszerűbben!  Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy ezeknek a hajóknak vissza is kell jutniuk a kikötőjükbe, a gazdáiknak pedig a lakóhelyeikre. Talán ez is belejátszhat, és ugyanez vonatkozik a jelentős számú, és technikával együtt közreműködő honvédségre is. Nekik is (vélhetően) hétfőn már a rendes, napi feladataikat kell végrehajtani!
  kilfish 2020.05.21.  16:32:52  
cyr45 nálam nyilván ezerszer jobban ismeri a BÁ minden hagyományát, szokásosságát, de ezt a vasánap vs. szombat szembeállítást annyira nem értem a vasárnap rovására. Biztos vannak, akik a hétfői munkanap miatt a szombatot favorizálják jobban, de ennek alapján a szombatra is rá lehet fogni, hogy 5 munkanap alapján fáradtabban fognak néhányan úszni, mint ahogy vasárnap úsznának egy nap pihenő után. Olyanok is biztos vannak, akik nagyon messziről jönnek, de arányaiban azért kisebb részben, a legtöbb hazai idnuló még aznap haza tud jutni, akik meg külföldről jönnek vagy az ország legtávolabbi zugából, legfeljebb kivesznek egy nap szabit hétfőre, a legtöbbünknél ez simán megoldható. Nem véletlen, hogy a BSI, akik e jelenlegi szervezést is bonyolítják, a hasonló tömegeket bevonzó legnagyobb futóversenyeiket is mindig vasárnapra teszik, pedig azokon is felmerülhetnének a fentebb említett érvek-ellenérvek.
  vau 2020.05.11.  08:17:56  
GEQ,

Ne vegyél rövid ujjút vagy shorty-t, semmi értelme. A rövid ujjú vagy lábú sokkal kevésbé melegít, kb. 1-2 fokot tudsz vele spórolni, viszont a neoprén maceráját, és árát is magadra húzod. Egy normális hosszú neoprénben vastagságtól és egyéni toleranciától függően 14-16 fokos víztől kényelmesen tudsz úszni, a shortyval ugyan ez kb. 20 foktól. Nagyon nem mindegy.
Minimum dupla úszósapka kell kb. 18 fokos vízig, de lehet hogy neoprén sapkát is érdemes lehet venni, ha komolyan gondolod. 14 fokban meg egy neoprén zokni sem árt.

Amire figyelj, hogy tudd, mire veszed. Triatlonos-szörfös ismerős azt mondja, az úszásra tervezett neoprénekben sokkal kényelmesebb úszni, mint az általános/szörfösben, nekem csak szörfös van. Én neoprénben jóval lassabb vagyok mint nélküle, vagy 10-30 másodpercet hozzáad nekem a 100m-es pace-hez, egyéb plusz ruházattól függően. Van aki meg gyorsul, mert a neoprén jobban fenntart, könnyebb vele vízszintesben maradni. A neoprénben való úszást szokni kell, egész más az egyensúly!

Méretválasztásnál a neoprén felvéve legyen szoros, passzentos, ne lötyögjön, ne hurkásodjon mindenhol, de nagyon fontos, hogy ne érezd magad kalodában!Már szárzon is azt kell érezni, mintha egy passzentos, de mozgásban, légzésben nem korlátozó vékony pizsamában lennél. A vízben érzésre sokat "tágul" a ruha, picit fellazul a szorítás. A tévhitekkel ellentétben egyáltalán nem olyan nehéz ezeket fel- vagy levenni, csak tudni kell a technikáját.
  cyr45 2020.05.10.  10:31:32  
GEQ: A régi tapasztalataimat nyugodtan eldobhatom, ma már nem érnek semmit.
Nagyon megváltozott minden a kezdetekhez képest, de ez természetes!
Az eredeti ötletgazdát, és főszervezőt, Szántó Lacit ismertem, de ő már kiszállt,
úgy tudom, a fia viszi tovább a dolgot.  Egyébként jól, csak máshogy!

Hidd el, én is annak drukkolok, hogy meg tudják tartani valahogy, valamikor a BÁ-t!
Annak ellenére, hogy részt venni sajnos nem tudnék idén rajta.:-((
De még az is lehet, hogy szurkolni elmennék, no és egy-két régi arccal találkozni.

No, majd meglátjuk, befolyásolni amúgy sem tudnánk a történéseket, várni kell!  GEQ 2020.05.10.  08:00:54  
Kilfish köszi az infót. Megmondom őszintén jót mosolyogtam a sztorin :) Én arra gondoltam, h rövid ujjú és short verziót nézek magamnak. Ilyenbe talán nem olyan nehéz belegyömöszölnie magát az embernek. Cyr45: nem ismerem a szervezőket, nem tudom mennyire profitorientàlt a BÁ. Nem is szeretnék veled vitatkozni, nyilván 30+ àtúszàsoddal sokkal tapasztaltabb vagy, egész màs ràlàtàsból nézed a dolgokat. Abban is igazat adok, h vasàrnap kisebb lenne a résztvevők szàma. Abban viszont màr nem vagyok biztos, h "jóval kisebb". Gondolj bele mennyi ezer lelkes úszó akar végre ismét mozogni/sportolni több hónapos "böjtölés" utàn. Ezzel csak azt akarom mondani, h ebben a különleges helyzetben fokozott igény lenne/lesz a BÀ-ra és szerintem a mogszokottól eltérően többen bevállalnànak egy vasàrnapi úszàst is. Kivàncsi lennék mennyi a min. résztvevő szám, h nullszaldósra ki lehessen hozni. Errő esetleg van infód? Aug. utolsó 2 hetében is lesz még jó idő, és lesz elég nap ill. tartalék nap. Pgyuf ötlete is szuper, h akár aug. 20-21 is szóba jöhet. Azt csak mellékesen jegyzem meg, h ezrek strandolnak hamarosan a Balcsin, tetriszezni kell majd a törölközövel, h mindenki elférjen. Mi akik régen Világosra jàrtunk àt màr lemegyünk inkàbb Földvàrra, mert ott kisebb a tömeg. Hétvégén meg màr egyáltalàn nem jàrunk a Balatonra mert elviselhetetlen a tömeg. Múlt hétvégén Sóstón (Siófok mellett) akkor még érvényben lévő korlàtozàsok ellenére is kb. 150 autó parkolt a strandnál az út màsik oldalàn. És hol van még a fürdő szezon! Aki ismeri a siófoki Aranypart embermennyiségét főszezonban, az el fogja nekem nézni, ha azt mondom, h a BÀ 10 ezres résztvevő szàma piskóta :) Ennyi erővel a BÁ-val akár "kivételezhetnének" is...
  cyr45 2020.05.09.  14:34:04  
GEQ:  Arra, hogy vasárnap legyen a BÁ, (ha lesz egyáltalán) nem látok sok esélyt. Mindig szombati napokon szokták tartani, és nem véletlenül!
Akkor a szervezők és a közreműködők még a pénteki munkanapon befejezhetik a rákészülést. A résztvevők pedig a szombati úszás után vasárnap regenerálódhatnak, pihenhetnek, mert csak hétfőn kell menni dolgozni. Biztos vagyok benne, hogy ha vasárnap rendeznék, akkor jóval kisebb lenne a résztvevők száma!  Nem mindenki vállalja be, hogy úszás után még hazautazzon (estleg jó messze) aztán másnap menjen dolgozni.  Figyelembe kell venni azt, hogy a BÁ már jó ideje elsősorban amatőrök rendezvénye, jóval kisebb az egyébként is rendszeresen úszók, sportolók hányada, mint régen volt! Ezért van az is, hogy ha nem optimálisak a körülmények (hidegebb víz, hullámzás) akkor inkább halasztanak!
  kilfish 2020.05.09.  13:39:18  
GEO: Neoprénem nincs, de én is szemezgetek vele már néhány éve. Annyi tapasztalatom van csak, hogy próbáltam már boltban, vékony, szálkás alkat vagyok, de miután 5 percig szuszakoltam fel magamra és végül úgy éreztem minden nényzetcentiméteremen szorosan passzol, az eladó csak annyit mondott: "Úgy látom eggyel kisebb szám kell neked."
  GEQ 2020.05.09.  12:57:51  
Sziasztok! Màrc. 13. óta nem úsztam! Màr nagyon hiànyzik! BÁ megrendezésében aug. 16. vasàrnap és 30. vasàrnap között én még reménykedem. Ha ilyen gyors ütemben jönnek a lazítàsok akkor lehet màr júliusban megrendezhető lesz... Màs téma: Neopren wetsuit vásárláskor mire kell figyelni? Légyszi írjátok meg a tapasztalataitokat mi fontos méret választáskor, esetleg bizonyos márkákról stb. Én itt június közepén szoktam belemerészkedni a bányatóba, akkor kb. 18 fokos, az már elviselhető. (A legnagyobb nyàri melegben sem megy 21 fölé.) Most màjusban neopren nélkül számomra esélytelen belemenni. Hálás lennék pár tippért. Köszi szépen
  kilfish 2020.05.08.  14:14:20  
"Az egészen egzakt résztvevőszámot viszont csak egyetlen módon lehetne előzetesen megtudni, ha csak előnevezést, és a nevezési díj előzetes utalását fogadnák el, a helyszínen nem is lenne nevezési lehetőség!"
Ez egyáltalán nem számít durva megoldásnak, egy csomó rangosabb/népszerűbb terepfutóverseny így működik, van, ahol a nevezés megnyitása után órákon belül betelik a létszám. Balatonátúszás esetében csak azért lenne ez szokatlan, mert egyrészt itt túl sokat szokták tologatni az esemény tényleges időpontját, másrészt meg a résztvevők eddig nem ehhez szoktak hozzá.
  cyr45 2020.05.05.  11:45:33  
novecolli:  Ez az elkülönítéses dolog már eddig is működött, mert Révfülöpön, az indulásnál is volt elkerített terület, ahova -elvileg- csak a résztvevők léphettek be!
Bogláron, az érkezésnél pedig ez méginkább fennállt, a mindenki által ismert bevezető tölcsérrel, és a "karámmmal".

Teljesen elég lenne ezeket szigorúbban betartatni, főként Révfülöpön.
  cyr45 2020.05.05.  11:39:15  
Bocs, a szöveg kicsit megkeveredett, elromlott az érthetősége!

Lécci, az utolsó sort tegyétek be az előző bekezdésbe, utolsóelőtti sornak,
így lesz a mondanivalóm értelmezhető!
  cyr45 2020.05.05.  11:34:14  
 Pgyuf:  Dehogy akarnám  lebeszélni a rendezőket!

Hidd el, én is a megtartásáért szurkolok, annak ellenére, hogy nem tudok menni!
De a relitásokat muszáj figyelembe venni, és a rendezők is ezt teszik majd.
Mert nem fognak hazardirozni, egy rákészülés+elmaradás nekik túl drága lenne!
A rákészülés+kis résztvevő szám az esetleg még kijöhetne nullszaldóra...
Nagy létszámra pedig jelen viszonyok között az esély szinte elhanyagolható.:-((

A helyükben én kellő időben, de nem túl korán megnyitnám az előnevezést, de azzal a megjegyzéssel, hogy csak az nevezzen, aki megrendezés esetén  biztosan el is fog jönni!
Esetleg (a korábbi évekkel ellentétben) akár kauciót is kérnék, amelyet -részvétel esetén- levonnák a nevezési díjból, sőt, akár az egész nevezési díjat is előre kérném...  Természetesen azzal, hogy elmaradás esetén a teljes összeg visszautalásra kerülne!, mennyire rentábilis a megrendezés a szervezők szempontjából...

Az egészen egzakt résztvevőszámot viszont csak egyetlen módon lehetne előzetesen megtudni, ha csak előnevezést, és a nevezési díj előzetes utalását fogadnák el, a helyszínen nem is lenne nevezési lehetőség!
Ez viszont -úgy gondolom- túlságosan durva megoldás lenne...
Ez a megoldás azért már mutatna valami előzetes támpontot hogy milyen létszám várható
  novecolli 2020.05.05.  09:47:31  
Ennek alapján indulhatna az úszás..... Egy bizonyos ponttol az uszok jobbra, a nezök balra.... 
  novecolli 2020.05.05.  09:46:05  
Hégtfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedések

2020, május 3 - 08:58

 

Hétfőtől lépnek hatályba a sportrendezvényekkel és edzésekkel kapcsolatos intézkedések: a rendelet értemében sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel - tájékoztatta a sportért felelős államtitkár az MTI-t.

 

 

Szabó Tünde hozzátette, a rendelet alapján mind a versenyrendszerben szervezett, mind pedig a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be. Ez alapján tehát azon közterületen megszervezett sportrendezvények - például az utcai futóversenyek, kerékpárversenyek - megtartása nem engedélyezett, ahol nincs lehetőség a nézők kizárására.

Elmondta azt is, hogy a rendelet a sportrendezvényeken való részvételt csupán a nézők számára tiltja meg, azokon a sportrendezvény egyéb résztvevői, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői ebben a minőségükben jelen lehetnek.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni.

Az államtitkár kiemelte: mindeközben figyelemmel kell lenniük a veszélyhelyzethez kapcsolódó, fennálló tilalmak és korlátozások mellett a sportágak nemzetközi szövetsége által hozott döntések és ajánlások betartására, továbbá az Országos Sportegészségügyi Intézet, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásaira, a sportlétesítmények működtetésére vonatkozó protokollokra, illetve a sportlétesítmények tulajdonosai, üzemeltetői által előírtakra is.

Forrás: MTI

  Pgyuf 2020.05.04.  15:53:33  
Cry45! 
Azért ne beszéld már le a szervezőket a megtartásról! :-)
Nem csak 22, 29 lenne jó időpont, hanem a vasárnapok is. Tehát 22,23,29,30.  Sőt 29-30 után kedden kezdődik csak az iskola. De ott az augusztus 20,21 is. Szóval szerintem ez a 6 nap már elég nagy esélyt adna. 
Másrészt ha strandok kinyitnak, akkor ott vannak úszómedencék is. Lehet rá készülni, mint máskor.

  cyr45 2020.05.01.  11:37:32  
De akkor (2005 után) még a megcélzott első időpont maradt továbbra is a július utolsó szombatja. Igy működött a dolog egészen 2010-ig, amikor megint beütött a balszerencse, és a tartalék időpontokban (is) rossz idő volt, ezért ismét elmaradt az átúszás!:-) A pólók ugyan megmenekültek, mert már csak sorszám volt rajtuk, hogy hanyadik átúszás, év nem. De a többi költség azért felmerült, és nem sok híja volt, hogy ismét padlóra küldje a BÁ-t, aki még épp, hogy kiheverte a 2005-ös veszteségeket.

No, akkor kaptak észbe a szervezők, hogy nem szabad többé megreszkírozni a teljes elmaradást, aminek oka mindkét esetben az volt, hogy a kitűzött július utolsó szombat időpont miatt kevés tartalék időpont volt lehetséges!
Ezért aztán 2011-től kezdődően egy egész hónappal előrébb hozták a BÁ-t, így sokkal több potenciális tartalék időpont adódott, minden évben volt hová halasztani, ha szükségessé vált!:-))  Nem is maradt el azóta egy sem, jól működött ez a szisztéma.

Erre tessék, most jött ez a vírus!:-((
Jól írta Man0ka, hogy balszerencsések a BÁ számára az öttel osztható évek...

Bocs a szómenésemért, csak azért írtam le ezeket, mert talán van, aki nem tudta!

Szép napot Mindenkinek, ezen a borús ünnepen!

  cyr45 2020.05.01.  11:15:39  
Mati, az egyetlen számbajöhető időpont a 08.22. (szombat) lenne.
A 08.29. az nem játszik, mert az ledolgozós munkanap lesz!
És valóban, után meg rögtön kezdődik az iskola is.

Szóval, nem várható el a szervezőktől, hogy megkíséreljék.
Mert sokkal nagyobb az esély arra, hogy nagyot bukjanak,
mint arra, hogy (akár csak nullszaldósan is) sikerüljön megrendezni!

Nyilván nem akarnak még egy olyan szituációt, mint ami volt már:

2005-ben elmaradt, aminek az volt az oka, hogy még a régi, kezdetek óta működő szokás szerint, az első időpont csak július utolsó szombatjára volt kitűzve, így nem volt sok tartalék időpont. Amikor pedig lett volna, akkor az időjárás tett keresztbe!:-( Nyakukon maradtak a pólók is, amikre még rá volt nyomtatva a 2005 évszám. Ezt ugyan egy huszárvágással megoldották, mert felülragasztották az utolsó számjegyet egy hatossal, így 2006-ban sikerült elsütni ezeket, nekem is olyan volt.:-))
Ebből a malőrből tanulva, a továbbiakban nem nyomtatták már rá a pólókra az évszámot, csak azt, hogy hányadik átúszás!
Volt persze olyan is ami újonnan nyomtak, nem mindenki kapott ragasztottat.

  mati 2020.05.01.  09:59:41  
Pgyuf!
Az egy hónapig minden nap 500 indulót nem is gondoltam komolyan.

Cyr: Szerintem augusztus végén is sokan elmennének, inkább az időjárás a rizikól. Akkor hosszú hétvége lesz, a négy nap egyikén talán meg lehetne tartani. Ha nem, akkor augusztus utolsó hétvégéjén. Bár ekkor már tényleg nem lennének sokan, mert a következő héten kezdődik az iskola.
Tehát mostani állapot szerint be lehetne vállalni, de az időjárás és a járvány alakulásának kiszámíthatatlansága miatt nem fogják lesz megtartva. Mondjuk én már eleve erre számítottam amióta belengették a júliusi tetőzést.
  cyr45 2020.04.30.  19:06:15  
Volt egy alkalommal augusztus 20.-án, de jó régen!

És csak amiatt, mert abban az évben még a régi szisztéma szerint volt, azaz július utolsó szombatja volt az első kitűzött időpont, időpont, és ahhoz képest halasztották többször, így lett végül augusztus 20.-a, csak, hogy meg lehessen tartani.

Sajnos, én sem tartom valószínűnek, hogy a szervezők idén bevállalják.:-(
Mert rizikós lenne nekik nagyon, hogy milyen létszám jönne el rá!
A költségek pedig egyértelműen jelentkeznének, ha kevesen jönnek, akkor is.

Sajnálom, annak ellenére, hogy én amúgy sem tudtam volna menni rá idén!
De nektek azért drukkoltam, hogy meg legyen tartva.

  Pgyuf 2020.04.30.  17:45:31  
Ez egy üzleti vállalkozás. Nem lehet többször 150 hajót, és az egeszet megrendezni. Talán ha elhalasztanák aug 15 utánra. Hátha. Viszont eddig soha sem halasztották augusztusra. :-(
  mati 2020.04.30.  17:17:55  
Hacsak nem azt csinálják, hogy csak 500 főnek engedélyezik az úszást. Egy hónapig minden nap ötszáznak. Vagy augusztus közepére tenni az első időpontot, s reménykedni abban hogy akkor vagy a következő két hétvége közül valamikor jó idő lesz. Azt hiszem mindkettő lehetősége kb. 0%. Főleg annak fényében, hogy az is lehet, hogy a lazítás miatt majd nő a fertőtzöttek száma.
  Eric az angolna 2020.04.30.  15:07:32  
Oké,most néztem utána,a hír igaz...
  Eric az angolna 2020.04.30.  15:06:07  
Honnan vetted ezt az infót?
  x 2020.04.30.  11:33:55  
Augusztus 15-ig 500 száz főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani.

Akkor ez idénre eldőlt ..... crying
  Blicca55 2020.04.18.  18:37:15  
cyr45 - kíváncsi voltam a számra, hát utánanéztem nem kunszt. smiley ( 2019 előtt szerepelt ez az adat is az eredményekben ).

"Jó lenne, ha úgy lenne, ahogy jósolod, hogy 21-ben tudjak menni a BÁ-ra!:-) "  nincs ami ellentmondjon ennek smiley
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.