Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  mati 2020.07.10.  15:17:37  
Szerintem annyi féltávos nem lesz, hogy nagy zavart okozzanak a bal oldali úszók közt. Amúgy ez meg nem is féltáv, hanem negyed táv oda-vissza.
OWT eredetileg nem ezeket az úszásokat akarta. Akart egy 7km körülit a Balatonon, egy tizen valahány k-est a Tiszán és egy huszon valahány km-est a Dunán. Gondolom, jövőre majd ezeket próbálják leginkább megszervezni.
  kilfish 2020.07.10.  14:42:17  
Cs Pista: ez így valóban érdekesebb lesz mint gondoltam, de végül is érthető hogy arra az oldalra tették a féltávosokat, mert a másik oldalon meg megy a kompforgalom. Hát akkor majd "határozottan" kell majd a becsatlakozásnál úszni, mint amikor az uszodában is kicsit többen vagyunk egy sávban de azért haladni szeretne az ember.
  Cs.Pista 2020.07.10.  14:29:06  
Szia Kilfish!
Igen! pont hogy onnan jönnek: bal felől ahova ki lehet húzódni, ezért lesz izgi, mert ha jól értelmezem, akkor szemből érkeznek és balra kanyarodva csatlakoznak visszafelé a fősereghez, akkor a BÁmezőny irányának/folyósójának bal oldalán helyezkednek visszafelé.
A kiírás szerint - Féltáv: Boglárról indulva: Az útvonal első felét egy, az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban lehet megtenni, majd 1300 m után balra kanyarodva az átúszás mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni.
***
Egyszer én is átéltem hasonlót...
  kilfish 2020.07.10.  14:12:40  
BÁ a folyamatos kerülgetésről szól a vízbecsobbanástól fogva. Ki kell húzódni a bal szélére, engem szerintem nem fognak jobban zavarni a féltávosok mint a 2 órán felül teljesítő teljes távosok. A BÁ ilyen esemény, sokan vagyunk. Hánykolódtam már tengerben zajló úszóversenyen méretesebb hullámok között úgy, hogy egy versenyzőtársat sem láttam magam körül hosszú százmétereken keresztül, akkor örültem volna ha a kerülgetés lett volna a legfőbb problémám.
  Cs.Pista 2020.07.10.  13:15:55  
FÉLTÁV: Azért az érdekes lesz, ha a féltávos úszókat kell "kerülgetni" az utsó 1300 méteren... lesz időszak  - a nap folyamán - amikor magas lesz az úszófolyosó népsűrűsági rátája. Jobb felől a hajók bal felől a féltávosok ...és a belgák hova áljanak :-)
  Cs.Pista 2020.07.10.  13:09:30  
Az a bajom az OWT-vel, hogy a távok nem passzolnak hozzám, illetve a hosszú táv felkészüléssel menne, de közel sem profi idővel: bontanák a pályát és a részeg úszók verekednének mire célba érnék :-)))

vicc: á la Bödőcs:
- Vótá esküvőn?
- Ja!
- Na és milyen volt a lagzi?
- Nem t'om, a verekedés előtt eljöttünk!
  Cs.Pista 2020.07.10.  13:03:28  
A régi "füzfői öböl" úszásak (3 km)  - melyet még a Magyar Maraton Klub szervezett  - a Budatava stard (B.-Almádi) volt a célállomása, ellenben a rajt a balatonfüzfői föveny strandon volt. Itt kell sokadszor megemlékeznem a "legendás" Aligai srtandúszásról is ;-)  a tér és idő meggörbítése :-))) Azán voltak még a Füzfői öbölben más több távon rendezett úszóesemények is, de azokon nem vettem részt, illetve nem vertek gyökeret sajnos... Az időjárási csúszások sok konfliktust generáltak a konkurens szervezőgárdák között, illetve a viszonylag szűk "úszótársadalom" se tudott az új dátumokhoz, helyszínekhez alkalmazkodni oly rugalmasan, mint ahogyan a víz és a szél, meg a forontok váltakoznak. Én akkor úszom amikor lehet, ez maradt, ehhez nem kell esmény, meg orvosi igazolás, meg nevezési díj: csak kedv és elhatározás.

Erről az új kezdeményezésről én is egy ismerőstől halottam, mivel nem fészbukozom. Illetve akit érdekel idén lesz CETrend (10 km 50m-eres medencében) is augusztus 8-án NAGYATÁDON!

GUS hogy megyen "a gyors"? :-)))
  kilfish 2020.07.09.  23:25:08  
Open Water Tournament kb. 1 hónapja meghírdette a 3 úszásból álló versenysorozatát a nyárra - énhozzám legalább is ekkor jutott el a híre - leneveztem a most szombati balatonalmádi úszásra, átutaltam a 10 000 ft-os sokak által drágálott nevezési díjat a számlájukra, majd a múlt héten jött tőlük az email, hogy bocsi, a járvány miatt mégsem rendezzük meg a versenyt. Szerencsére azóta korrektül vissza is utalták nekem a pénzt. Úgy látom fiatal csapat még, szurkolok, hogy jövőre összejöjjön nekik és nekünk mert tök jó lenne minél több nyílt vizi tömegverseny az országban, de azt kell mondjam a BSI tapasztalatban, szervezettségben egyelőre kategóriákkal felettük áll, és ráadásul tök korrekt versenyszervezők is. Múlt év ősszel leneveztem több futóversenyre is az idei tavaszra, amik a COVID19 miatt mind el lettek töröl vagy pedig őszre lettek halasztva. Az UTH pl. vis majorra hivatkozva megtartotta a 20 000 ft-os nevezési díjat és annyi a kárpótlás részemre, hogy 50%-os kedvezményt ad ha jövőre is nevezek a versenyükre. Egy hasonló árú innsbrucki terepverseny szeptemberre tette át az időpontot, ami nekem nem igazán felel meg, ők sem utalják vissza a nevezési díjat, próbálkozhatok Facebookon átadni olyannak, aki még nem nevezett. A BSI a törölt versenyeire befizetett nevezést eltette a "náluk lévő" számlámra és 120% értékben használhatom fel 2022 végéig bármelyik versenyükön. Szerintem az összes futóverseny szervezők küzül ők jártak el a legkorrektebb módon. Persze akinek nincs rálátása arra, hogy hogyan is kezelik ezeket a versenyeket más profi versenyszervezők, az nyugodtan pampogahat, hogy mennyire bénák meg lehúzósak úgy, hogy még 1 forintot nem utalt át a számlájukra és csak a megrendezett verseny napján kell kifizetnie a már biztosan lezajló úszásért járó összeget.
  mati 2020.07.09.  17:14:00  
Hülyeség a féltáv. Ha több résztvevőt akarnak, akkor nem kellene 10.000 főben maximálni a résztvevők számát és nem kellene az utolsó rajt időpontját 12.00-ra tenni. Ezzel az egész kezdi elveszteni az értékét. Mindegy is. Legalább lesz helyette más. Az sajnos az idén elmarad, de majd jövőre. Idén 13.000 lett volna, de szerintem jövőre jóval olcsóbb lesz. Ez meg majd szépen lassan bekerül a süllyesztőbe ha van még pár féltávos ötletük. A másik: http://openwatertournament.hu/ Ők szervezik pl. a Duna-átúszást. Szerveztek úszást Egyiptomba és minden héten kétszer tartanak edzést a DA-ban. 
  Tibi69 2020.07.09.  16:23:22  
A szerbiai nyíltvízi úszásokon tavaly a nevezési díj nem volt több, mint 1000 RSD (3000 HUF). Nyilván ott a szervezési és a biztositási feltételek nem kellett hogy megfeleljenek az Uniós Normáknak, de valószínűleg nem ráfizetésre csinálták. Sokkal ott sem olcsóbb az élet, mint itt. Ráadásul a célbaérkezőket a legtöbb helyen megvendégelik, pl. 1 pljeskavica + 1 pofa sör :) és pólót is adnak.
  kilfish 2020.07.09.  15:16:35  
Szerintem semmi gond nincs evvel a féltávval, jó ötlet. Ez már sok éves gyakorlat a futóversenyeknél is, hogy van a főtáv, ami a leghosszabb szokott lenni és vannak rövidebb számok azok számára, akik szintén részt  szeretnének venni az eseményen, de a főtáv túl nagy falat a számukra. Vagy pedig azért mert a rövidebb, gyorsabb távok fekszenek nekik, azért a féltávon egy dobogós helyezésre itt mindenki joggal lenne büszke közülünk, nem igaz? Nyílván a rendezőknek az a célja ezekkel a rövidebb távokkal, hogy még több embert vonzanak be mert ez nagyobb bevétel a számukra, de ezzel is mi a probléma? Naiv vágy, hogy színvonalas, jó szervezést várjunk el csupán köszönő szavakért a rendezőknek vagy csak hogy nullszaldóra hozzák ki a költségeket. Tegye fel a kezét, aki csupán csak szívességből/lelkesedésből dolgozik és nem vár el tisztességes fizetést a munkájáért, annyit amiből félre is tud tenni. Azért mert rengeteg rendezvény lelkesedésből indult (BÁ, vagy a Sziget Fesztivál) még nem várható el, hogy örökké úgy működjön, vagy ha igen, akkor nem lesz hosszú életű sorozat. Nekem tök renben van, hogy profitorientált ez a rendezvény is, mert csak így biztosított, hogy még évekig működjön, és remélem tiszteséges hasznuk lesz belőle a szervezőknek.
  Toma 2020.07.09.  09:07:50  
Zozo 23: Szerintem simán beleférne egy (akár BÁ logós) maszk is, vagy kendő, mint régen a "mi autónk" márkajeles volt. Azon már nem múlna a dolog.
A kapkodást illetően valamilyen szinten érthető, de örüljünk annak, hogy egyáltalán lesz idén is.

Cyr: A félpóló helyett haspóló? Persze csak a hölgyeknek.smiley

  cyr45 2020.07.08.  21:18:01  
GUS:  Igen, sajnos uzleti vallalkozassa valt a BA, ez ketsegtelen.

De engedd meg nekem, hogy ezt en sajnaljam!:-((
Mert en a kezdetek ota usztam, keves kihagyassal igy van ralatasom arra,
hogy ez mar koszono viszonyban sincs az eredeti celokkal, elvekkel, gardaval!

Tehat, mar azon sem csodalkozom, ha valoban lesz ez a valami, a 1/2 BA...
Nem is velemenyezem tovabb, aki erre akar menni, valjek egeszsegere!

Amit te tervezel, a 1,5 BA, az specialis elgondolas, te tudod....

Aki valoban duplazni akar (tobb ilyet is ismerek) siman meg tudja oldani.
Mindossze annyi szukseges, hogy az elso uszasara koran, az elejere menjen,
akkor boven belefer a visszahajozas, es a masodik rajt is, meg idoben!
Sot, nehanyan bevallaltak mar triplazast is, es sikerult azt is megoldani.
Persze a triplahoz mar jo uszoido is kell, de a duplahoz meg az sem muszaj,
ahhoz csak az allokepesseg a fontos.

A visszafele BA egeszen biztos, hogy soha ne lesz, abban ne remenykedj!
Nem fejtem ki, hogy miert, mar igy is tul hosszu, amit irtam.

  GUS 2020.07.08.  20:29:06  
2600 méter az fele a 5200-nak ez kétségtelen, ugyanakkor a BÁ egy üzleti vállakozás ezt már sokszior kitárgyaltuk. Ferltételezem, hogy a szervezők is sejtik hogy nagyon sokan nem mernének nekivágni az 5200-nak egy havi felkészüléssel.

Többször megúsztam már a BÁ-t és korábban minden héten úsztam minimum egy de gyakran két BÁ távot usziodában, sőt többet is, DE most hónapokig nem voltam vízben csak itthon a kádban. Most szombaton úsztam 2600-at medencében hónapok óta először és még most is fájnak olyan izmaim is amiről nem is tudtam hogy vannak!!! Szóval azért nem olyan kevés az a 2600 főleg annak akinek nem volt lehetősége úszni, vagy más módon sportolni az elmúlt hónapok alatt.

Nem kommentálom az árakat, de aki tud számolni az szerintem hamar belátja hogy "üzlet az üzlet" és jól van ez így. A féltáv nevezési díja 6000 Ft!!! A helyszíni nevezési díj (mindkét távon) ami eleve drágább egy ezressel (OK!), DE nem tartalmazza a pólót, ami további 1500 Ft.
  GUS 2020.07.08.  20:14:07  
Sziasztok!
Egyrészt teljesen egyetértek azzal amit CYR írt, de had helyezzem más megvilágításba a dolgot, bár nem tudom hogy működik-e majd. SOHA többet (remélem) nem lesz lehetőség féltávot úszni ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom. Ráadásul részben megoldja azt amit én már többször felvetettem, miért kell az átúszás után visszamenni Révfülöpre, miért nem lehet vissza is úszni? Ha valaki duplázni akar azt nagyon sok esertben éppen az időkorlát és a hajóval valóü visszajutás akadályozta abban hogy kettő BÁ-t menjen. Nos most ha lehetséges én 1,5 BÁt- fogok úszni. Benevezek mindkettőre, orvosim lesz előre mindkettőre, így ha minden jól megy Bogláron partra szállok, kis pihi frissítő és már megyek és vissza a féltávra. Ez egy egyszeri alkalom ilyen többet nem lesz, használjuk ki.
Ha ez most beválik remélem jövőre lehet majd a második BÁ-t visszafelé terlesíteni.
  cyr45 2020.07.08.  17:50:55  
Nem atgondolt ez a feltav dolog.  Es akkor meg enyhen fogalmaztam!

Nevezni kell, orvosi kell.  Akkor Boglaron is csinalnak nevezo, es orvosi satrat?
Vagy athajoztatjak az uszokat Revfulopre emiatt, aztan vissza, indulni?
Nem is beszelve arrol, hogy az atuszas kihivas jellegerol ez esetben szo sincs.

Tovabba, fel polot kapnak a feltav uszok?:-))  Valaszthato: jobbost, vagy balost?
Esetleg nekik kulon csinaltatnak?...  Hanyan lesznek vajon, ki tudhatna azt?...
Mert, ha ugyanolyat kapnanak, mint aki letolja az 5,2 km.-t, az nem lenne fair!

Szoval, ez egy felresikerult otlet, akarki talalta is ki.:-((
Van eleg rovidebb tavu lehetoseg, ez a fel-atuszas szerintem komolytalan!
Sot, azt kell mondanom, devalvalja a BA hitelesseget.  
Az igazi, teljes tavot, sportszeuen, az iratlan szabalyokat is betartok teljesiteset!
  Cs.Pista 2020.07.08.  16:26:28  

2,6 km rajt: Balatonboglár cél: Balatonboglár lehet, hogy be kell úszni a másik oldalon a 4kmeres bolyáig és vissza? Ja írják is: Az útvonal első felét egy, az átúszás úszófolyosója mellett kialakított sávban lehet megtenni, majd 1300 m után balra kanyarodva az átúszás mezőnyével együtt haladva lehet célba érkezni. De minek kell erre a távra orvosi engedély?

A nevezés a teljes távara 9ruppó, illetve helyszínen nevezve:10.
Tehát lesz BÁ ez tuti:-)
  Zozo23 2020.07.08.  15:28:41  
Cs.Pista,
És úszás közben hova rakod a maszkot/kendőt? Alaposan átgondolandó. Pl: főleg azoknál, akik nem küldenek át semmilyen csomagot. 

2,6 km? erre nehéz érzelemmentesen írni, így inkább nem reagálok rá. 

cry45,
Nem biztos, hogy bánnám. Hiszen akadt pár év, amikor kimaradt. Most érzek egy fajta kapkodást mindenki részéről.
  Blicca55 2020.07.08.  14:08:06  
Aki estleg nem látta:

Akkor hát mély levegő, és merüljetek bele a 38. Lidl Balaton-átúszás legfrissebb híreibe:
Július 15-én indul az előnevezés 👍👍👍
ÚJDONSÁG!!! lesz Féltáv: 2,6 km 🏊‍♀️🏊‍♂️
További részletek a honlapunkon az esemény információban⬇️⬇️⬇️
https://bit.ly/Lidl_Balaton_atuszas
  Cs.Pista 2020.07.08.  11:05:11  
Sziasztok! Pedig jogi akadálya nincs, csupan a zenés táncos rendezvényekre van jelenleg korlátozó rendelkezés (500 fő) [285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről 2. §] ez pedig egy tömegsport rendezvény. Inkább gyakorlati az akadály valszeg.. Elképzelhető, hogy az érintett települések éreznek(?) aggályt, vagy a Balatoni Hajózási cég, mivel az át és visszaút során van/lehet a legnagyobb kockázat, illetve meg kell oldani, hogy a hajókon is maszkot kendőt stb. kell viselni (mint egyébként a tömegközlekedési eszközökön máshol is) A hajók egy része ugyan részben nyitott, de attól még kötelező.  Bár ha a megúsztam pólót az orrára húzza valaki akkor az eltakarás "elvileg" megoldva. DE itt nem elvi megoldás kell, mert kísérőkkel 10-25 ezer emberről van szó egy nap alatt. Nyilván ezt előre jól át kell gondolni. Senkinek sem érdeke, hogy egy szuperfertőző megjelenésével kockáztassa az esemény jó hírnevét, és a résztvevők egészségét. Nyilván ezek az intézkedések a nevezési díj emelkedésében is megjelenhetnek ugyebár ott is "hamarosan..." tájékoztatás olvasható a honlapon. Várjunk, reménykedjünk optimistán!
  x 2020.07.07.  15:25:48  
már azon nagyon meglepődtem, hogy meghirdették.
ha meg is rendezik, még jobban meg fogok.
  cyr45 2020.07.07.  15:01:04  
Kösz Blicca55!:-)

Vagyis: Nesze semmi, fogd meg jól!


  Blicca55 2020.07.07.  14:17:43  
És még ezt kaptam:

Kedves  Kriszta !
 
A nevezést még nem indítottuk el. Érdemes figyelni a futanet oldalt, illetve az esemény honlapját. 
Minden lényeges információ ott lesz elérhető.
 
 
Üdvözlettel:
 
 

BSI BalatonNevezés

13:54 (21 perccel ezelőtt)
   
címzett: én
  Blicca55 2020.07.07.  13:13:33  
Ime a válasz:

Kedves Levélíró!

 

A BSI jelenleg csökkentett üzemmódban működik, nevezési irodánk és ügyélszolgálatunk bizonytalan ideig zárva tart. A kollégák többnyire otthonról,  részmunkaidőben dolgoznak, ezért telefonon nem vagyunk elérhetők, a beérkező emailek feldolgozása a megszokottnál tovább tart. Ha nevezési vagy egyéb problémával kapcsolatban írsz, a kollégák válaszolni fognak a leveledre.

Az eseményinformációkat és egyéb honlapunkon is megtalálható információkat érintő kérdéseket tartalmazó leveleket csak akkor tudjuk megválaszolni, ha erre az egyebek mellett van kapacitásunk. Kérjük tájékozódj honlapjainkról!

A COVID-19 járvány miatti halasztásokról, nevezési díjak felhasználásáról, egyéb BSI programok változásairól mindig hírt adunk a weboldalunkon, ezeket a cikkeket minden tudnivalóval itt találod >>>

 

Köszönjük megértésed, reméljük hamarosan személyesen is találkozunk!

 

  cyr45 2020.07.07.  12:12:36  
Rájuk kéne kérdezni, hogy mégis, mi van?...

Most én nem érzem alkalmasnak magamat erre, mivel úgysem megyek.
Viszont te, Blicca, olyan kis ügyes vagy...:-))  Tisztelettel javaslom:
Eressz már meg pár e-mailt a szervezőknek!  Csak válaszolnak valamit?...

Aztán ki is tehetnéd ide, hogy ne legyen a társaság bizonytalanságban!
  Blicca55 2020.07.06.  16:13:37  
De. Gyanús.Baljós csőnd.
  Eric az angolna 2020.07.06.  13:12:22  
Sziasztok!
Nektek nem gyanús ez a nagy csend?
Azonkívül,hogy augusztus elsején lesz az úszás,semmi konkrétum nincs..
Nevezni sem lehet..
  cyr45 2020.07.06.  12:38:56  
Zozo23:   Szerintem at akarod uszni.:-))
 
Nem kell sportorvosi, az maceras, csinaltasd meg a helyszinen, ha a haziorvosod neked is olyan aggalyoskodo, hogy nem hajlando alairni neked!
Az meg, hogy gyengebb idot uszol, mint korabban, nem szamit.
Az viszont szamit, hogy meguszod, vagy nem!

Hallgass ram, es menj, mert utolag sajnalnad, ha kihagynad!

Meg valami:  Olyanok is vannak (persze nem ez a kovetendo pelda) akik egesz evben  nem usznak, maximum a csaladdal mennek el nagy neha strandolni.
Aztan eljonnek a BA-ra, es siman atusszak!:-)

Szoval, no para, hogy nem keszultel eleget! es van is meg ido...
  Cs.Pista 2020.07.06.  11:50:25  
Sziasztok! Kedves Zozo23! Sosem késő újrakezdeni. Magam is március 15-én úsztam utoljára, aztán az uszodák, fürdők nyitásakor szintén négy hete kezdtem újra. Először három medencés úszás (4000, 4800, 5000), aztán a múlt héten 4 nyíltvizi. Igazából ott derült ki hogy mekkora károkat okozott a fomában a kihagyás. Előző évhez képest -15 perc minimum. Még nem derült ki a nevezési díj összege, illetve még nevezni sem lehet. Szerintem ne hagyd ki, még van idő a felkészülésere. Az biztos, hogy a karantén után (lelki/szellemi értelemben) ez egy különleges esemény lesz az időeredménytől függetlenül. Úszni bárhol lehet nem csak a BÁ-n. Én elhatároztam, hogy attól függetlenül hogy megtartják-e annyit úszok a Balatonban amennyit csak bírok (persze a parttal párhuzamosan). Ahogy közeledik az esemény megjön a kedved meglásd, illetve készülj rá,  add meg magadnak az esélyt! :-)
  Zozo23 2020.07.06.  10:20:57  
Sziasztok,

elkezdtem újra úszni, már 3 hete. Nagyon hiányzott az úszás. Viszont nem tudom, hogy át akarom-e úszni a Balcsit. A kedv  megvan, de sok egyéb tényező van, amely miatt neccesnek gondolom. Sportorvosi igazolás intézése, picit több úszás.
Tudom, hogy át tudnám úszni, de az elmúlt két év úszás idejét valószínűleg nem tudnám hozni. 
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.