Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  zrinc 2020.08.13.  01:11:57  
Cyr45 ! Engedelmet a sorvége szóért: érdekesen nem bosszankodsz, miközben jól láthatólag mégis bosszankodsz, már csak abból következtethetően is, hogy újra és újra rosszalóan szóvá teszed azt, ami nem hagy nyugodni! ;-) Igen, szerintem is elég téres a Balaton ahhoz, hogy egy évben egyszer, a kiírás ketetein belül maradva, a mércés menőket miben sem zavarva, mindenki pont úgy ússza át, ahogy az neki jól esik. ;-) A szabadidős szertelenségű, nem "sportoló-szerű" átúszók körét szűkítve, se az amúgy mégiscsak tömeg-rendezvény, se a "sportszerű" átúszók sokasága nem nyerne semmit, csak a mivégre kizártak veszítenének egy nyári élményt; a BÁ pedig létszámot, és ez valóban feleslegesen veszélyeztethetné a rentábilis profitot, s ekként azt is, hogy egyáltalán érdemes-e megszervezni. ;-) Amiket írtál azok nem a következő lépés részei, mert eddig is szabad volt: karúszót, úszógumit, úszókesztyűt, úszó-uszonyt, bármi személyes komfortú miegymást használni; minimális felkészülés nélkül becsobbani, tetszőleges pongyola-úszásnemeket váltogatva, nézelődőn kedélyes lassúságúan átúszkálni, nem a meder fenekét nézve versenyezni a tavalyi percekkel stb. ;-) Én egyébként nagyon tisztelem mindazokat, akik szabatos úszással, egy szál miegymásban, erre uszodázott erőnléttel, "igazi" leg-még-sportszerűbb úszóként hasítanak nagyszerű időeredményeket; mindaddig, amíg sportszerűtlenül nem vitatják el az övéktől merőben eltérő szempontú, helyezés-közömbös átúszkálók élményét. Jó, sőt egyre javuló egészséget kívánva, maradok őszinte tisztelettel!
  Cs.Pista 2020.08.12.  15:37:35  
kilfish: az viszont nagy előny, hogy a tüdőd/szíved és a keringésed nagyon rendben van (mert azt így is úgy is minden képpen használod) már az átlaghoz képest, tehát ennek a fejlesztésével nem kell külön foglalkozni, max az izomfáradtsággal lázzal stb... Mikor uszás után futottam (inkább kocogtam) én is meglepődtem, hogy egész jól bírtam ahhoz képest amire számítottam. (karantén alatt pl. 5 kör a Puskás körül)
  mati 2020.08.12.  13:45:13  
Jakó! Igen jövőre.
Idén már csak a Duna-átúszás marad. Szerintem vizesgála sem lesz novemberben.
Engem sem zavar ha valaki féltávot úszik.

Cyr: Köszi! Ha már a negyed távigig vissza lehet úszni, akkor meglehetne oldani 5,2 km-en keresztül is. Bár tudom hogy nem fogják. Pedig több értelme lenne mint a féltávnak.
  kilfish 2020.08.12.  13:43:28  
Cs. Pista: A félmaraton - 10 km jó hasonlat, az átúszás nálam általában pár percnyi eltéréssel annyi mint egy félmaraton lefutása. A maraton már valóban más tészta, ha valakinek megy a 10 km, kis plusz edzéssel menni fog a félmaraton is, félmaratonról maratonra upgradelni viszont kitartó és okos edzést kíván.
Úszás vs futás felkészülés témához annyi az én sok éves tapasztalatom, hogy bár az alapelvek ugyanazok (hosszú úszásos/futásos edzések váltogatása intervallos gyorsító edzésekkel, technika fejleszése - ez utóbbi úszásnál azért nagyobb szerepet kap mint futásnál, de ott is nagyon fontos), mivel 2 teljesen különböző izomcsoport végzi a fő munkát ezért hiába vagyunk felkészültek az egyik sportágban, a másiknál ennek nem igazán vesszük hasznát. Én nem tudok priorizálni hogy számomra melyik a fő sportág, így mindig az a helyzet, hogy amikor éppen az egyikben jó vagyok a másikban visszaesek.
  Cs.Pista 2020.08.12.  11:49:29  
A FÉL-táv kérdéshez: több hozzám nem túl közel álló, illetve csak eseti kapcsolatban lévő ismerős mikor találkozott velem a BÁ előtt illetve utána és beszélgettünk, és valamiért szóba került a BÁ, akkor az első kérdés általában az volt, hogy ugye csak a fél távot úszom. Ez nagyon zavaró volt, mert bár nem ismernek annyira, hogy tudják, hogy ha álmomból felkeltenek is át/le tudom úszni ezt a távot, de kínos volt a magyarázkodás, illetve az mikor közöltem, hogy ez volt/lesz a X.-ik alkalom. Úgy néztek rám mint egy UFO-ra.

Az ÁTúszás napján sétálgattunk a szponzori sátraknál és rajtam volt a megúsztam póló. A decatlon sátorban az egyik ott dolgozó srác is megkérdezte, hogy melyik távot úsztam és meg vissza kérdeztem, egy speciális hangsúllyal: hogy na melyiket??? A kolléganője homályosította fel arról, hogy a két azonos pólóminta között a felirat a különbség, egyébként a felületes látképük ugynaz. Ciki volt neki is. Azért egy maraton / félmaraton sem ugyanaz, bár természetesen nem jó példa, inkább félmaraton és 10 km. Bár nem tudom a készülési/energia stb szükséglet hogy aránylik egymáshoz a két alapsportot illetően.
  Jakó 2020.08.11.  22:02:21  
MATI:

Fűzfő tetszik
Gyékényes 2-3 kör??? 5 méterre a Horváth határtól - nekem, Komárominak k. messze van !!!
Szarvas? a Holt Kőrösben? Érdekes lehet!!!
  Jakó 2020.08.11.  21:51:54  
MATI:
köszi,hogy felkeltetted a figyelmemet, nagyon tetszik a "kihívás" !!!

https://www.facebook.com/openwatertournament/

http://www.nemzetisport.hu/uszas/nyilt-vizi-uszas-sorozat-indul-profiknak-es-amatoroknek-2769303

Akkor jövőre!!!
  cyr45 2020.08.11.  21:15:50  
Mati:

Latom, iden is duplaztal, regi szokasod szerint.  Gratula!:-))

Gondolom, ezt a "visszauszast" csak viccnek szantad...
Te is tudod, hogy azt nem lehet!
Es szinte biztos, hogy kesobb sem lehet majd.

Pedig vagytok paran, akik szivesen usznanak igy duplat!:-))
  cyr45 2020.08.11.  21:07:57  
Kilfish:

En
nem bosszankodom emiatt, akinek ez kell, az csinalja!:-)
Szervezok, eljen a profit, mindenek felett!

a kovetkezo lepes az lesz, hogy karuszot, uszogumit is szabad hasznalni.
Aki akar, kis elektromotoros kutyuvel is rasegithet!:-))

  kilfish 2020.08.11.  17:07:52  
Mati: Pont, hogy a futóversenyeknél van úgy a legtöbb esetben, hogy a céltól elfutnak majd vissza, azaz a rajt ugyanott van mint a cél, és csak kisebb hányadban van úgy, hogy máshol van a rajt mint a cél, általában a főversenyek betétszámaiként, azaz éppen fordítva mint ahogy a BÁ alakul:)
Nyílván biztos vannak még néhányan rajtatok kívül is, akik ragaszkodnak az eddig megszokott formákhoz, csak a világ közben elmegy mellettetek, aztán vagy puffogtok továbbra is és rossz kedvvel indultok jövőre, vagy pedig megbékéltek a dologgal és rájöttök, hogy semmit sem vesztetek azon, hogy mások meg úsznak féltávot vagy negyedtávot. Én speciel nem érzem kevesebbnek vagy többnek a teljesítményemet csak azért mert volt ott egy féltáv verseny is. Kellemes bosszankodást addig is :)
  mati 2020.08.11.  15:35:55  
Kilfish: Nem csak Cyr45 van a féltáv ellen teljes svunggam, hanem én is. Már mondtam: ha féltáv akkor féltáv és nem negyed táv oda-vissza. Mert a futóversenyeknél sem úgy van, hogy a céltól elfutnak majd vissza.
Ha már nagyon akarnak ilyen marhaságot akkor mindenki fizessen ugyanannyit, s úszás közben eldönti, hogy teljes távot, féltávot, negyedtávot úszik vagy csak befut a vízbe és utána kifut.

Jako: Én is szivesebben úsznák 16, 11 vagy 9 km-t. Vagy lehetne Balaton-át- és visszaúszás 10,4 km. Talán majd jövőre a OWT

Statisztika: 
Mindenki: Átlag életkor: 41 év
Férfiak: Átlag életkor: 38 év
Nők: Átlag életkor: 35 év
Hogy jött ki, hogy az átlagéletkor 41 év? Férfiakon és nőkön kívül még kik úsztak?
  Jakó 2020.08.11.  13:23:54  
Megjöttek a statisztikák!
van benne egy érdekes pont:
Először úszók: 39%
Mivelhogy nem voltak kíváncsiak, hogy hányadik átúszáson veszünk részt, egyértelmű, hogy az előző éveket vették alapul.
Tiszta Zuckerberg!  :D

p.s.: a képem még mindig nincs fenn, meg még jópárunké.....
  Jakó 2020.08.11.  13:17:21  
Hmm, írtam egy szép levelet, de megkajálta a rendszer! :-)
A téma a féltáv/negyedtáv.

Tehát, aki ÁT akarja úszni, annak legyen inkább Tihany-Szántód vagy Tihany Zamárdi, ott ki lehet alakítani 1,8-2-2,5km-es távokat - habár a hajóforgalom nem tudom mennyire játszik bele a rendezés lehetőségébe!
A BÁ féltávja azért köhög, mert ott van a csalás lehetősége, illetve gondoljunk azokra is, akik a féltávot 3 óra alatt ússzák, és azokra is akik a BÁ-t  6-7 óra alatt - mivelhogy ők is fizetős vendégek, a joguk megvan, csak nem tudom miért nem indulnak kora reggel, ha már ennyit szeretnek pancsolni...

Én személy szerint inkább úsznék ilyesmit: Fűzfő-Siófok 16km :-) vagy B.almádi-B.aliga (B.világos) 11km de a Zánka B.szenes 9km is  szép átúszás lenne!  :-)
  cyr45 2020.08.11.  11:38:03  
Tegnap este megkaptam a BUG meghivojat az idei Duna atuszasra!

Gondolom, Ti, akik tavaly is atusztatok velem egyutt, szinten megkaptatok?...
Sajnos en iden erre sem tudok menni, mint, ahogy a BA-ra sem tudtam.:-( 

Viszont azok szamara, akik eddig meg nem vettek reszt rajta, felteszem: 

https://budapesturbangames.hu/regisztracio/uszas

Aki kedvet, erot erez magaban hozza, menjen!:-)

  kilfish 2020.08.11.  11:22:00  
Cyr45: szerintem simán benne van a pakliban jövőre a negyedtáv, vagy gyerekeknek külön futam.
  cyr45 2020.08.11.  10:44:32  
Kilfish:
Igaz, nekem valoban nem tetszik (valtozatlanul)  a feltav.

Megirtamazt is, hogy miert:  
Szerintem erosen rontja a BA (maradek, kis) presztizset is!
Sportesemeny iranyabol eltolja (tovabb) vasari jatszadozas fele.:-(

Valoban nem voltam az iden sajnos, de velemenyem attol meg lehet.
Es az ez!  Masoke pedig mas, a tied is. Egyik sem szamit amugy...
Mert ugyis az lesz, amiben a szervezok tobb penzt latnak!

Nosza, hajra, csinaljanak jovore negyed tavot is!
Es igy tovabb, a csillagos eg a hatar!:-))  kilfish 2020.08.11.  10:20:44  
Cyr45: Az itteni beszámolókat végigolvasva nekem nem az jött le, hogy kudarc lett volna a féltáv megrendezése, az átúszók közül senkit nem zavartak a féltávosok, Szilvi puffogott, hogy az ő idejét elmérték, de ez történhetett volna teljes távon is, a szervezők meg nem voltak még teljesen képben, hogy hol is van a rajt, jövőre remélhetőleg már felkészültebbek lesznek. Az eredmények távonként külön vannak listázva, poló különböző jár, Cyr45 csak te vagy még mindig teljes svunggal a féltáv ellen úgy, hogy nem is vettél részt idén, így meg sem tapasztalhattad. Szerintem fogadd el hogy változnak a dolgok, ebbe az irényba mennek már régóta a versenyek, puffoghattok még itt sokan ellene, de úgy tűnik ez lesz már az új rendszer.
  cyr45 2020.08.11.  09:49:46  
Akibard:

Kis penzert is lehajolnak...:-)  
Pedig nem kellene eroltetni, eleg lett volna az idei tapasztalat!
Van eleg rendezveny, ahol lehet a Balatonban olyan tavot uszni.
Csak persze ez, hogy BA, mar huzonevve valt! Erre jon a nep...

Az meg nem erdekli a szervezoket, hogy pont a lernyeg nincs meg
a feltav eseteben: Az  AT  uszas!!

Errol eszembe jut, hogy (amikor meg volt Obol-atuszas)
egyszer ellenkezo iranybol csinaltak...  Meg is szunt!
  Ákibard 2020.08.11.  07:19:25  
Nem tudom, figyeltétek-e, de az eseményvideóban a főszervező (?) többször utal arra, hogy jövőre is lesz féltáv a BÁ-n. 
  Pecsvari Tunde 2020.08.10.  23:08:48  
Most olvasom a Vizimentok oldalan:

Az átúszás során 74 főt vettünk át a vitorlásokról és adtunk át a kórházhajóknak, 11 úszót pedig a nagyfokú kimerültség miatt közvetlenül kellett kiemelnünk a vízből. A versenyszabályzat szerint, akik 14.50-ig nem érik el a 4 km-es bóját, nem folytathatják a „versenyt”. 14:50 után 87 embert vittünk a kórházhajókra, illetve miután megteltek a kórházhajók, közvetlenül a partra. (A szabályzat szerint, akit vitorlásról veszünk át, vagy akit a vízből emelünk ki, a kórházhajóknak kell átadnunk és onnan viszik tovább őket a partra. Tehát az, hogy valaki kórházhajóra kerül, nem jelenti azt, hogy ellátásra is szorul.) 3 ember esetén volt szükség magasabb szintű ellátásra, őket azonnal a partra vittük, ahol az egészségügyi team megkezdte további ellátásukat.
  cyr45 2020.08.09.  15:03:13  
Hanssy:

Igen, voltam fiatal koromban tarsadalmi nevelokent gyerekekkel nyari taboroztatason, ott is volt ra szukseg, meg kellett tanulni
es le is vizsgazni.

De az a legjobb, ha van keznel barmi, ami uszik a vizen, akkor azt oda lehet (dobni, vagy nyujtani) a mar panikba esett fuldoklonak, akkor azzal el is van! Olyan is elofordul, hogy ez elegendo, nem kell menteni, megnyugszik, es kijon sajat erejebol.
Legjobb persze a mentoov (ha van) de megteszi egy uszogumi, vagy nagyobb felfujhato jatek, jobb hijan!

A profi vizimentok ilyen celbol huzzak maguk utan a piros bojat, azt "vetik be":-)
  Hanssy 2020.08.08.  22:00:48  
Hát a mentést nem meséltem, de először elkövettem ezt a hibát, és lenyomott a srác ösztönböl, ahogy rám mászott...volt is bajom rendesen. Tapasztalatlanul mentem neki a segédkezésnek...és magamra engedtem. De le tudtam tolni magamról, aztán már kitartottuk. Ebből sokat tanultam én is. A mentés nem gyerekjáték, ezt észben kell tartani mielőtt belefog az ember. Cyr, ezt te tapasztalatból tudtad, mi a helyes módja a segítkezésnek?
  vau 2020.08.08.  12:23:53  
Azt hiszem ez a videó elég hitelesnek mondható, talán segít, ha valaki ilyen helyzetbe kerül. A mentés erősen életveszélyes feladat a mentést végzőre nézve.

https://www.youtube.com/watch?v=sTR8Yzk4zd0
  cyr45 2020.08.08.  10:16:33  
Azt a sort azt hiszem szivesebben fizetne o nektek!:-)
Vagy akar egy jo ebedet vagy vacsorat,,,

Fiatalon a Tiszabol mentettem ketszer, az egyiknel majdnem baj lett.
Kozepkoru ferfi volt az illeto, es teljesen bepanikolt, mikor odausztam
hozza, meg akart ragadni.
Rauvoltottem, hogy ne fogjon meg, mert akkor nem tudok neki segiteni!
Nem ertette meg, csak nyulkalt tovabb. 
Vegul erosen pofonvagtam, attol ugy meglepodott, hogy hagyta magat.
Mogeusztam, megfogtam a tarkojat ket kezzel, kiemeltem az arcat.
Akkorra mar meg is nyugodott, siman ki tudtam vinni.
  Hanssy 2020.08.07.  17:34:56  
Cs.Pista, Bozó!

Köszönöm tesóm nevében is! Még a hatása alatt állunk egy kicsit...

Ha valalhogy, valamikor előkerül a srác, szóljatok neki, hogy vendégünk egy sörre, mindenképp meg kell beszéljük, hogy is volt ez a manőver? laugh

Kevike & Hannsy
  Blicca55 2020.08.07.  14:09:58  
Azon a hétvégén több esemény is lesz amire szívesen mennék, pl ez a BUI kikötő úszáas. Másnap Fonyódon az átevezés lesz.
Aug 15.én lesz a Bicskén vízen, két keréken is. Azt hizem ezt fogom kihagyni, bár ebben az uszodában készültem a BÁ-ra is. :)
  Cs.Pista 2020.08.07.  12:07:38  
Idén is lesz Balatonfenyvesen BUI kikötőúszás augusztus 15-én, akit érdekel: 2 óra limitidő alatt kell minnél több kb 1000-es kört megtenni a védett kikötő-öblében.
https://sportorigo.com/HU/29/Sportagak.Uszas.Sikvizi-uszas
  Man0ka 2020.08.06.  16:05:12  
Sziasztok! Megúsztam én is, a 3hetes felkészülést tekintve elfogadható még az időm is, bár csak az átérés volt a tét. Szerencsém volt, bár már a nagy sorba, 8 után érkeztem, de a hőmérősöknél elkurjantotta magát valaki, hogy akinek nincs orvosija jöjjön előre. Ott alig volt pár ember, így hamar átkerültem a nevezéshez. 9kor már csobbantam is. A túlparton nem töltöttem sok időt, rögtön jöttem vissza és a hajónál se volt sor. sőt, még várni kellett, hogy megtelljen. Nekem egy újabb pozitív emléket adott ez a nap.
  Jakó 2020.08.06.  14:20:22  
vau+cyr45
fiatalos 55+, modern, ha nem is ultramodern, de fb/insta/viber/watsapp, je és messengeren telefonálok Ausztráliába vagy Los Angelesbe - :-) és tuti jobb lenne annyit sportolni, amennyit a pc/android "elvesz" !

cheeky cool
  vau 2020.08.06.  12:26:58  
Én az index fórumán sem nézem a plusz-mínuszt, semmi értelme sincs. Ez a sok like, dislike, szívecske, akármi csak a mai modern generáció heppje. Amit nem lehet :) és :( jelekkel leírni, azt mindenféle egyéb smileykkal (bocs, emoji) sem lehet. Félreértés mindenből lehet. Egyébként meg van... heartangrydevil és miegyéb :(

Jako,

Én várnék még az úszás utáni 2 hétig, tavaly valamikor addigra korrigáltak ki mindent ha jól emlékszem. Vagy írj nekik mailt, akkor biztos bekerül a sorba a hiány.

Cyr,

Köszönöm a korrekt válaszodat
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.