Gratulálunk minden résztvevőnek!
 
Az üzenőfal használatához kérjük, jelentkezzen be.
Ha még nincs felhasználói fiókja, ide kattintva regisztrálhat!

 
Bejegyzések:
Frissítés
  cyr45 2019.08.15.  23:17:51  
Mati:  Csupa okosságot írsz, kösz!:-)

Rendben, elég, ha Porec után intézed, hogy a DÁ-on minimális sodrás legyen!:-))
Az sem lenne baj, ha ha az időjárás szintén kb. olyan lenne, mint tavaly volt.
  cyr45 2019.08.15.  23:10:53  
Sziasztok Cetek, gratula nektek! :-)  

Tegyetek fel lécci valami linket (linkeket) ahol meg lehetne nézni a résztvevőket, eredményeket, mert én hiába keresgéltem,
csak ősrégi adatokat sikerült találnom!
A legutóbbi eredménylistája, és az összesített eredménylista érdekelne elsősorban...
Talán nem is csak engem?...

  Toma 2019.08.14.  18:35:35  
Sziasztok! Cs. Pista: Matival megyünk innen az (egyelőre virtuális) üzenőfali ismerősök közül. Péntek reggel érünk oda. Én nagyon bízom a jó időben, remélem nem járunk úgy, mint tavaly!! Az őszi cetrend általában mindenkinek jobban sikerül. Addigra mindenki formába lendül :-) Tavaly kicsit jobbak voltak a körülmények. Induláskor szemerkélt az eső, a 10 km vége felé pedig kisütött a nap. Te okosabb voltál, én nem készültem fel ennyire. Érdekességként: Cetrenden van egy tabella, amin szerepel az összes eddigi teljesítő. A sorrend elsősorban az úszások száma alapján áll össze, azon belül pedig a legjobb eredmény alapján. Sajnos ritkán frissítik ezt a listát, pedig érdekes lenne. Eddig nagyjából 500-an vagyunk a teljesítők körében.
  Cs.Pista 2019.08.14.  10:04:10  
Szia Toma! Üdv Mindenkinek!
Köszi a kiigazítást, utólag rájöttem én is az elírásra, rosszul emkékeztem. Hát a tizenegy az nem semmi GRAULÁLOK! Én 2008-ban /az első alkalommal/ hasonló melegben úsztam ott és emlékeztem a körülményekre. Akkor egy arra járó ember egyszerűen kinyitotta és beleivott a medence sekély végén lévő utolsó powerade-embe pont az úszás vége felé amikor a legnagyobb szükségem volt rá... Úgy oldottam meg akkor is és most is a temperálást, hogy az italok felét lefagyasztottam ám most egy kis méretű szigetelt hűtútáskába tettem a csak lehűtöttekkel egyetemben, így a felolvadó részek hűsen tartották a hideg folyadékot és a végére azok is felengedtek a napon, így már az olvadékot is elfogyszthattam az utsó 3km-eren. Biztosan találkozunk és sok sikert a csapat úszásokhoz. Porecbe jön valaki? Én tervezem, de még nem biztos/-időjárásfüggő.
  Toma 2019.08.14.  07:19:24  
Sziasztok!

A szombati Cetrend margójára: nekem ez volt a 11. cetrend úszásom Nagyatádon. Az igazság az, hogy most szombaton nagyon megszenvedtem vele. Egyrészt nem vagyok 50-es medencéhez szokva, másrészt minden összejött: egy fárasztó hét, brutál napsütés, már reggel 9-kor égetett a nap és az utóbbi időben nem is úsztam 3-4 km-nél többet. A frissítő vizem szinte felforrt a medence végében, így az utolsó 1,5 órában nem tudtam pótolni az energiát. Nem szépítem, 3 óra 27 perc alatt sikerült, ez az egyik legroszabb cetrend úszásom, de örülök neki, hogy ismét sikerült és nem utaztam potyára oda-vissza 520 km-t.
Cs. Pista! Örülök, hogy személyesen is találkoztunk, gratulálok mégegyszer! Kemény vagy, hogy a szombati úszás előtt mit leműveltél! :-) Remélem még összefutunk!
Annyival egészíteném ki / pontosítanám a hozzászólásodat, hogy az örökös ceteknek 7x kell leúszni a 10-est, nem kilencszer. De egy idő után már megy magától!
Titulusok:
1 x-es = Kardszárnyú delfin
2 x-es = Ámbrás cet
3 x-os = Barázdás bálna
4 x-es = Hosszúszárnyú bálna
5 x-ös = Grönlandi bálna
6 x-os = Kék bálna
7 x-es = Örökös cet
  Blicca55 2019.08.13.  15:13:13  
Hűha, míg egyesek - némi irígységgel- a kacsákat szemlélve hűsölnek, mások CETté válnak. Gratulálok !
  Cs.Pista 2019.08.13.  11:37:12  
Sziasztok Úszótársak!

Meg volt Nagyatádon aug. 10-én a városi strand 50-es medencéjében a CetRend 10km-es úszáspróba, melyet az ExtremeMan triatlonverseny (Hosszútávú Országos Bajnokság (3,8-180-42,195) alatt rendeztek meg immár hagyományosan. 2008 után ismét sikerült a teljesítés, nagyon örültem és boldog voltam miatta, és személyesen is megismerkedhettem Tomával, aki mondhatom kiváló úszó és remélem beszámol ehelyt is  az élményeiről! Ezen kívül találkoztam az itteni üzenő falról és a Bármit Megúszók csapatából régről ismert sporttársammal: O.Józsival és a fiával, akivel együtt úsztak - micsoda büszkeség! Nagyon kedves, családias hangulatban telt a verseny a rendezők ismét kitettek magukért. Voltak professzionális úszók is az amatőrök mellett ez az időeredményeken és az egyesületi infókon is látszott egyaránt. A leglassabbak (5)  - köztük én is - 9 órakor rajtoltak, a többiek 10-kor. A nyolcas pályán úsztam összesen öten voltunk, az időeredményem: 4.31. Óriási ászokal voltam egy pályán, akik már korábban több tucat alkalommal leúszták a távot (itt vagy a benti (városi uszoda) 25-ös ben) A múltkor írtam, hogy egy Fonyódliget-Balatonboglár (kb: 9800m) retúrral fejezem be a felkészülést az eseményre, ám amely a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, de azt hétfőn (5-én) pótoltam a Marcali fürdő 50-es medencéjében, ahol az úszómesterek (ketten) felálltak amikor kijöttem a vízből és kértek engedélyt kérdezni, hogy tudakolják mennyit is úsztam :-))) Nagyon megtisztelő volt, mert UME még nem szólított meg, bár két héttel előtte 7km-ert úsztam ott, de még nem értem el az „ingerküszöbüket”, bár akkor is sasoltak rendesen :-)) Az ottani „lábvízmentes” főpróba időm 4.45 lett. Nagyon örülök, hogy hat napon belül kétszer is teljesítettem a 10km-ert, számomra itt a maximum, csak egy Siófok-Füred tehetné feljebb a lécet, de az az esemény nincs már és amúgy is profik úszták pl: Mányoki A. Nagyon inspiráló társakkal úszhattam és az első 1500-on én törtem a vizet, aztán meg én is mentem mások örvényében, ezért is a jelentős időjavulás. Elhatároztam, hogy sokszor megállok frissíteni, akkor is, ha nem kell, mert nagy volt a meleg és a görcsölés veszélye (comb és vádli). 1500, illetve a végén 1000 méterenként pótoltam a sókat és a folyadékot, összesen 3 litert ittam a „verseny” előtt és alatt (izotóniás italok és magnéziumos víz) nem is volt különösebb probléma a fáradságot és az elcsigázottságot leszámítva, bár 7200 környékén nagyon lelassultam mármint magamhoz képest, de aztán átestem a holtpontomon és sikerült tovább vergődnöm. Végig gyorstempókkal úsztam, nagyon figyelve a takarékos technikára vízfekvésre és az egyenletes haladásra, amennyire csak tőlem tellett. Úgy érzem nem esett szét a mozgásom, bár eléggé lelassult . A végén a polgármestertől átvehettük a díszes érmet és oklevelet, illetve az örökös cetek (9x-es teljesítők)  különleges pólót is kaptak. Aki kedvet kapott a facebookon tud kapcsolatba lépni a szervezőkkel: CETREND néven (Nagyatádi Úszó és Kerékpáros SE szervezi)
  zrinc 2019.08.10.  19:23:16  
DÁ-k! Itt ülök Margit-sziget keleti oldali, árnyékos parti rézsűjén az pulimmal, ééés ezek a pimasz, növendék vadkacsák a sodrásirányra merőlegesen, zsinór-egyenesen ideúsztak a köveken tollászkodó társaikhoz! Mint egy tóban! Aztán mintha tényleg nem is lenne sodrás, egymást bevárva, lazán eleveztek Vác felé! ..... Még soha nem figyelmeztem rájuk ekként. ;-)
  Blicca55 2019.08.10.  15:15:03  
 mati
Jó hogy írod a felfelé úszást, épp azon gondolkodtam hogy milyen szögben kellene a sodráshoz képest felfelé úsznom. :). De nézem majd a többieket, az is hasznos lehet.

Ne feledd a jó időt :)
  mati 2019.08.10.  14:57:01  
Cyr45!

:-) 
Elsőbb intézem a poreci jó időt, utána a budapestit. Egyszerre a kettőt nem tudom.

Szerintem 2017-ben a szervezőket is meglephette a sodrás. Eleinte azt mondták, hogy nézzünk ki a cél felett 100-150 méterre egy pontot és azt célözzuk meg. Kezdetben mindenki így tett. Szerintem a kiemeltek nagy része hallgatott a szervezőkre és túlsodródtak. Kb. egy órával kezdés után már azt kezdték mondani, hogy ne csak a túlpartot célozzák meg hanem felfelé is ússzanak. Ez olyan logikus tanács volt, de erre mégis kevesebben hallgattak, az úszók nagy része nem úszott felfelé, de legalább a sodrásra merőlegesen úszott. Ekkor már kevesebbet szedtek ki, de azért még mindig sokat. Csak azért mondtam hogy idén nem lesz akkora sodrás, mert akkor mindenki nézett hogy mi ez a nagy sodrás. Ha pedig ilyen csodálkozás volt, akkor gondolom ez nem lehet túl gyakori. Egyébként tényleg azt tanácsolom, hogy előtte nézzétek pár 10 percig az úszókat s ebből már láthatjátok a sodrást. Ússzatok keresztbe (vagy kisé felfelé is), s ha már majdnem a túlparton vagytok, de a céltól jócskán feljebb akkor nézelődjetek. Vagy keressetek meg engem, s elmondom mi a helyzet. Mint mondtam én most is az első busszal akarok indulni. Bár lehet hogy nem leszek ott sokat, s lehet hogy rokonok is kijönnek megnézni ha már Bp-n vannak.
  cyr45 2019.08.09.  19:54:40  
Zrinc, megnéztem a BÁ idődet.  Végre valaki, aki még nálam is "komótosabb" volt!:-)
Megnéztem a képedet is, az meg nagyon tetszett, látszott, hogy lazára vetted a figurát!

Mati, mi, Duna átúszással először próbálkozó mazsolák, kérjük, hogy légy szíves
elintézni számunkra, hogy ne legyen nagyobb a sodrás, mint tavaly!:-))
Mert ezt helyezed kilátásba a zárójelben.  Hallottál/tudsz valami előrejelzést?...   
Remélem, be fog válni a jóslatod, mert akkor nekünk is lenne esélyünk!

  mati 2019.08.09.  17:08:56  
Toma! Oké, majd kiderül ott. Nyáron minden nap szoktam úszni. A Balaton-átúszástól minden nap úsztam 3,6 km-t, s még úszok 13x
  mati 2019.08.09.  17:05:38  
Blicca55, Cyr45: A 10km/h sodrást a folyó közepére írtam, az átlagos sodrás nem ennyi és az átlag számít. Lehet, hogy csak 9kkevesebb volt. De mindegy is. Az volt hogy úsztam, kicsit befolyt a víz a szemüvegbe, s amíg feltoltam a homlokomra hirtelen méterekkel voltam lejebb, a bólyák környékén. Tegyük fel hogy akkora sodrás lesz mint tavaly (nem lesz akkora) és valaki nézelődni is akar, akkor ezt ne a folyó közepén tegye meg, hanem a két szélén, ott lényegesen kisebb sodrás volt. Viszont a középső kb.50 méteren ha az ember mást csinált akkor nagyon gyorsan máshol találta magát. Emiatt nem kell előre feladni. Viszont a közepén nézelődni sem szerencsés. Igen, 2017-ben a többség átúszta, 263-ból 200. De azt is tudni kell, hogy akkor 1 nap alatt betelt a nevezés és csak azoknak engedték meg az úszást akik már voltak korábban Balaton-átúszáson, Duna-úszáson vagy egyesületben úsznak. Tehát a felkészültebbek negyedét kiszedték. Tavaly aki jelentkezett az úszhatott és alig volt 1-2 ember akit kiszedtek.
  Toma 2019.08.09.  09:25:55  
Cyr! Köszönöm a jókívánságot, majd beszámolók az úszásról!

Mati: A Sárkány Informatika csapata végezte tavaly is az időmérést, idén is ők fogják. Ugyanúgy, mint a BÁ-on, ott is vonalkóddal ellátott karszalagot adnak. Ha jól emlékszem, tavaly már nem is írtak ránk rajtszámot, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
Két hét múlva már ott leszünk, felkészültél??
  zrinc 2019.08.08.  18:45:16  
Blicca55 & cyr45 & mati & többiek! Az idei Duna-átúszáson, kizárólag rám való tekintettel, kivételesen nem az átúszási idő, hanem az Erzsébet-től a Rákóczi-hídig terjedő szakaszon, a partot-érési távolság alapján hirdetnek eredményt!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ - füllentette Orizatriznyák. ;-) 》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》》 Egyébként számomra mindenképpen, sosem-volt élmény, első alkalom lesz; hiszen ifjan a Dunát már többször átúsztam (emitt-amott, illegálisan) ugyan, de még egyszer sem mentettek ki belőle! :-) .................................. ....... Ha pedig mégis átjutok a kiírásnak megfelelően, az meg pláne első átúszás lesz: egyrészt a Duna belvárosi szakaszán, másrészt legálisan; és nem utolsó sorban több-századmagammal ! ;-)
  Blicca55 2019.08.08.  14:59:21  
Cyr45:

nem akarom itthonról feladni és az előúszásre is elmegyek .  Mindenképpen ott leszek remélem lesz méretes merítőháló. :)
Nem tagadom kissé beijedtem, tegnap elmentem úszni, próbáltam az 500m-t  ahogy csak bírom. Kicsit jobb fizikai állapotban vagyok most mint a BÁ-n.  cyr45 2019.08.08.  14:41:08  
Blicca55, ne már!   El kell jönnöd, ha beneveztél, legalább meg kell próbálnod!

Hadd idézzem emlékezetedbe, hogy a BÁ-on jobbat úsztál, mint én.
Ami mondjuk, nem egy egetverő dolog, de azért azt prognosztizálja, hogy a Dunából
engem fognak hamarabb "kivenni" lesodródás miatt, és nem téged...

Ennek ellenére eszemben sincs, hogy visszalépjek, indulni fogok, bármilyen a sodrás!
Mert, ha meg sem próbálnám, az feladás lenne, viszont, ha megpróbálom, de nem
sikerül, akkor győzni fog a Duna, de legalább megpróbáltam! :-))

Nagy különbség!   Szerintem...
  cyr45 2019.08.08.  14:29:57  
Mati:  Az a 10 km./h sodrás, amit írtál, valúszínűleg csak rossz becslés lehetett...

Azért, mert az az úszó, aki egyperces százat tud, az 6 km./h sebességgel halad.
És ezt csak  százon kell tartania, nem tovább!   Az "egypeceseket" már jegyzik...
A nyiltvizi amatőrökre meg  végképp nem ez a tempó a jellemző.:-)

És ez (10 km./h sodrás esetén) még mindig csak arra lenne elegendő, hogy a sodrás
"csak" 4 km./h sebességgel sodorja lefelé, keresztben még egy centit sem haladt!:-))

Ezzel szemben tavalyelőtt is az indulók jelentős hányada átért, ha nem is annyi,
mint tavaly, a sokkal lágyabb sodrásban!

Szóval, azzal a 10 km./h sodrással valami "nem gömbölyű"...:-))


  Blicca55 2019.08.08.  14:07:00  
mati még soha nem úsztam folyóban erősen aggódom hogy nem is fogok :)
  mati 2019.08.08.  14:03:03  
Blicca55! Tavaly sokkal kisebb volt a sodrás.
  mati 2019.08.08.  14:02:12  
Blicca55! Tavalyelőtt a folyó közepén állítólag 10km/h volt a sodrása, a sodorvonalban talán több is.  A parthoz közelebb nyílván kisebb.

Toma! Porecben hogy mérik az időt? Ha a ratszámodat a karodra írják, akkor nincs mit lehúzni. Kézzel ütik be a rajtszámodat induláskor és érkezéskor?
  Blicca55 2019.08.07.  15:12:59  
Sziasztok !

Úgy tervezem, hogy elmegyek az előúszásra, és persze hogy örülök a tanácsnak. A sodrást kb. 4 km/h-val számoltam.
  cyr45 2019.08.07.  14:44:22  
Blicca55: Te mégy a Duna elő-úszásra?...

Tudtommal Mati az egyetlen innen az üzenőfalról, aki volt Dunát úszni eddig...
Tavaly, és tavalyelőtt is, tehát van tapasztalata, érdemes rá hallgatni!

Azt, hogy én meg tudom e csinálni, a Duna sodrása fogja meghatározni, szerintem.
Ha a sodrás nagyobb lesz, mint amilyen "sebességgel" én tudok úszni, akkor nem.
Ha kisebb, akkor van rá esélyem, hogy igen, de vélhetően sok idő alatt...
Ami mondjuk nem zavarna, legfeljebb későn ebédelek!:-))


  mati 2019.08.07.  14:00:01  
Blicca55!
A budapesti Duna-átúszásnál úgy számolj, hogy kb.330 m széles, a rajt vonalától a cél vonaláig szintés kb.330 m, tehát a rajttól a célig kb.470 m.
  Blicca55 2019.08.06.  21:52:24  
Duna ELŐúszás
2019. augusztus 17., szombat, 10:00–12:00 Postás strand
  Blicca55 2019.08.06.  21:19:15  
Sziasztok,  csatlakozom a klubhoz L4,5-el..

Elmentem szemrvételezni a Dunát, most egy kicsit más szemmel mint eddig. Számoltam ha 200m. széles és kb 450m sodrásban úszást kell teljesíteni az circa, 300m "lesodródás". Papíron úgy számolom megtudom csinálni.wink
  cyr45 2019.08.06.  19:54:47  
Sziasztok Mindenki!
 


Pár  napra kihúzom a lábamat, egyből írtok egy egész oldalnyit!:-))
A Balatonon voltam öt napot, sok kerti munka, kevés úszás.:-(
Fordítva jobb lett volna!  De azért, így sem volt rossz...

Ott netmentes napokat vagyunk kénytelenek élni, és képzeljétek, megy!
Sőt, kimondottan kellemes, esténként jókat olvasgattunk a Sárkányommal.:-)

Toma:  Kösz szépen, hogy vállalod helyettem is azt az ötöst, érezd jól magad!

Ahogy olvasgatom a legutóbbi hsz.-okat, itt  simán meg lehetne alapítani
a gerincsérvesek klubját!  Nekem is négyes-ötös, de megtanultam vele élni...
Az összes érintettnek inkább a tornát, és az úszást javaslom, mint a műtétet!


  xkp 2019.08.06.  15:10:16  
GUS, örülök, hogy neked is sikerül nagy ívben elkerülni a sebészeket. Remélem mindkettőnknek sikerül jövőre indulni és teljesíteni a Cetrendet.
Minden tiszteletem a BÁ-n duplázóknak. Én azt (még) nem merném megpróbálni. Viszont Gárdonyban az utolsó kör közben azon gondolkodtam, hogyan lehetne (legálisan) még egy kört menni. Az jól esett volna. K_Úszó módszere, egy új, helyszíni nevezés nem jutott volna eszembe.Köszi az ötletet.

  Toma 2019.08.06.  07:20:36  
GUS!
Vannak néhányan, akik végig mellen ússzák a 10 kilit. Igen, egy évben 3x van. A nyári időpont mindig egybeesik az ironmannel, a tavaszi (április környéke) és őszi (kb. október) változó időpontban van. A helyszín mindhárom esetben Nagyatád, nyáron a városi fürdő 50-es medencéjében, másik kettő alkalom az uszodában (25m). A hosszokat számolják, Neked csak úszni kell! :-) Rajt egyszerre van.

Mati: Akkor tengerben bőven 2 alá fogsz (cs)úszni! :-)
  vau 2019.08.06.  00:04:06  
Nagyon köszönöm az összehasonlításokat, hasznos infókat adtatok!
12  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  >>
Üzenőfal Belépés
Elfelejtette jelszavát?

Copyright © 2013 - Powered by: Sárkány Zrt.